Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιοι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός ρύθμισης των 100 δόσεων

Ποιοι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός ρύθμισης των 100 δόσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφορία, Ρύθμιση 100 Δόσεων, Υπουργείο Οικονομικών,

Ορατός είναι ο κίνδυνος για μεγάλο αριθμό πολιτών να μείνουν εκτός ρύθμισης των 100 δόσεων αφού σκληραίνουν από την ερχόμενη Παρασκευή 1η Ιουλίου οι όροι.

Τίθενται σε ισχύ οι νέες διατάξεις του Υπουργείου Οικονομικών, βάσει των οποίων προβλέπονται μεγαλύτερες δόσεις ανά μήνα για τους φορολογούμενους και «πέλεκυς» για όσους θα χάνουν στο εξής έστω και μία δόση.

Ενδεικτικά, από την αρχή του επόμενου μήνα, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να εξοφλούν άμεσα τις νέες οφειλές τους, εντός μάλιστα μόλις 15 ημερών, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα τίθενται εκτός ρύθμισης.

Αυτό σημαίνει, με απλά λόγια, πως είτε θα πρέπει να βρουν άμεσα τα χρήματα για να αποπληρώσουν τις οφειλές τους, είτε να εντάξουν τους νέους φόρους στη ρύθμιση των 12 ή των 24 μηνιαίων δόσεων.

Η ένταξη στη νέα ρύθμιση γίνεται με την κατάθεση των σχετικών εγγράφων στις αρμόδιες ΔΟΥ και μέσω αυτής οι πολίτες θα υπάγονται στην πάγια ρύθμιση των οφειλών τους.

Σε αυτή τη ρύθμιση, εξάλλου, εντάσσονται και όσα χρέη δημιουργήθηκαν από τη 15η Δεκεμβρίου 2015 και δεν είχαν ενταχθεί προηγουμένως σε κάποια ρύθμιση.

Mεγάλη προσοχή σε οποιαδήποτε νέα οφειλή

Ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή, ωστόσο, θα πρέπει να δείξουν οι φορολογούμενοι σε οποιαδήποτε νέα οφειλή προκύψει στο εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας και η οποία δεν έχει πληρωθεί, καθώς κάτι τέτοιο τους βγάζει αυτομάτως εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων.

Το ίδιο προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι πολίτες και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, οπότε θα ξεκινήσει η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Σχετικά άρθρα