Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανία: Κανένα ενδεχόμενο για νέο “κούρεμα”

Γερμανία: Κανένα ενδεχόμενο για νέο “κούρεμα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Τρόικα,

Διαψεύδει κατηγορηματικά το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών το ενδεχόμενο ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.
Ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ Μάρκο Σέμελμαν κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel δήλωσε ότι «δεν υπάρχει κάτι καινούριο σχετικά με την Ελλάδα», ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κουρέματος χρέους, είπε: «Μπορώ να το διαψεύσω αυτό κατηγορηματικά».
Επικαλούμενο έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, το γερμανικό περιοδικό ανέφερε σε δημοσίευμά του το Σαββατοκύριακο πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι διατεθειμένος να προτείνει ένα τρίτο πακέτο δανειακής βοήθειας για την Ελλάδα, το οποίο θα συνδέεται με όρους.

Σύμφωνα πάντα με το Der Spiegel, στο έγγραφο αναφέρονται ως ενδεχόμενα ένα περαιτέρω «κούρεμα» του ελληνικού χρέους ή ένα «περιορισμένης έκτασης συμπληρωματικό πρόγραμμα», με το οποίο η Ελλάδα θα μπορέσει να αντλήσει πόρους από τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης ESM.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών που επικαλείται το περιοδικό, το ποσό που θα προβλέπεται στο νέο πακέτο θα είναι της τάξεως των 10-20 δισ. ευρώ, ανάλογα με τον τρόπο που αυτό θα διαμορφωθεί.

Σχετικά άρθρα