Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιο λιμάνι της Ελλάδας “καλοβλέπουν” οι Ρώσοι – Τι άλλο θέλουν να αγοράσουν

Ποιο λιμάνι της Ελλάδας “καλοβλέπουν” οι Ρώσοι – Τι άλλο θέλουν να αγοράσουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Μάρδας, Θεσσαλονίκη, Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), ΟΣΕ - Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος, Ρωσία, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Χρήστος Σπίρτζης,

«Ιδιαίτερο ενδιαφέρον» τόνισε ότι παρουσιάζουν οι εγκαταστάσεις του Λιμένα Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μαξίμ Σοκόλοφ, ο οποίος βρέθηκε στην πόλη, στο πλαίσιο του Έτους Ελλάδας – Ρωσίας 2016.

Τον Ρώσο υπουργό Μεταφορών, υποδέχτηκαν στο κτίριο διοίκησης του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης και το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΘ ΑΕ.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ Δημήτρης Μακρής, παρουσίασε στον Ρώσο υπουργό Μεταφορών το λιμένα και το επενδυτικό πλάνο που έχει εγκριθεί από τη διοίκησή του.

Τα σχέδια των Ρώσων

Νωρίτερα ο κ. Σοκόλοφ συναντήθηκε, επίσης, στη Θεσσαλονίκη, με τον Έλληνα υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα, στο πλαίσιο της Ενδιάμεσης Συνόδου της Μικτής Διϋπουργικής Επιτροπής Ρωσίας – Ελλάδας. Σε δηλώσεις του ο Ρώσος υπουργός ανέφερε ότι αυξάνεται ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που θα επισκεφθούν την Ελλάδα, ενώ αποκάλυψε πως παραμένει ισχυρό το ενδιαφέρον ρωσικών εταιριών για συμμετοχή στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Rosco (της εταιρίας συντήρησης του τροχαίου υλικού του ΟΣΕ), καθώς και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε, χαρακτηριστικά, η εταιρία «Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι» έχει καταθέσει το ενδιαφέρον της για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Rosco και τώρα γίνεται η εκτίμηση της αποτελεσματικότητας της επένδυσης πριν από τη φάση του διαγωνισμού. Αναφερόμενος δε στον ΟΛΘ, τόνισε πως η ρωσική πλευρά περιμένει να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και τότε θα πει αν ενδιαφέρεται η όχι, ενώ -όπως τόνισε- η επένδυση παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν συνδυαστεί με τη συμμετοχή στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Rosco, επειδή πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πακέτο της εφοδιαστικής αλυσίδας

Στη συνέχεια ο κ. Σοκόλοφ, είπε -επικαλούμενος πρόσφατα στατιστικά στοιχεία- ότι καταγράφεται αύξηση των κρατήσεων από Ρώσους τουρίστες σε ελληνικούς προορισμούς και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει αποκατάσταση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία προς την Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα