Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έρχεται λύση για τα δάνεια σε Ελβετικό Φράγκο

Έρχεται λύση για τα δάνεια σε Ελβετικό Φράγκο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Σταθάκης, Ελβετικό Φράγκο, Νικήτας Κακλαμάνης,

Η κυβέρνηση βρίσκεται στο τελικό στάδιο προκειμένου να ενσωματώσει την κοινοτική οδηγία που προβλέπει την προστασία όσων έχουν συνάψει συμβάσεις με ελβετικό φράγκο, από τις 21 Μαρτίου 2016 και μετά.

Σύμφωνα με απάντηση που έδωσε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης σε ερώτηση του βουλευτή Α’ Αθηνών της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη, η κυβέρνηση βρίσκεται στο τελικό στάδιο προκειμένου να ενσωματώσει στην ελληνική νομοθεσία την κοινοτική οδηγία 2014/17/ΕΕ, η οποία προβλέπει την προστασία όσων έχουν συνάψει συμβάσεις με ελβετικό φράγκο από τις 21 Μαρτίου 2016 και μετά.

Παράλληλα, όμως, στην απάντησή του, ο Γ. Σταθάκης αναφέρει ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου παρακολουθούν την εξέλιξη των υποθέσεων που αφορούν σε δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο στα ελληνικά δικαστήρια και διερευνάται η επίλυση του προβλήματος, με σκοπό την εύρεση της χρυσής τομής ανάμεσα στους δανειολήπτες και τα πιστωτικά ιδρύματα».

Ο κ. Κακλαμάνης υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη κατηγορία δανειοληπτών (περισσότεροι από 60.000) είναι κι αυτή που έχει υποστεί στις πλάτες της το μεγάλο οικονομικό βάρος από τις πυκνές-συχνές αλλαγές ισοτιμίας ευρώ-ελβετικού φράγκου τα προηγούμενα χρόνια.

Οπως επισημαίνει ο βουλευτής της ΝΔ, οι «γκρίζες ζώνες», πάντως, στην απάντηση του υπουργού Οικονομίας είναι δύο:

-Η μία αφορά στο αόριστο του χρονικού διαστήματος για τη λύση του προβλήματος, αν και ήδη υπάρχουν αρκετές δικαστικές αποφάσεις υπέρ των δανειοληπτών.

-Η δεύτερη είναι ο προσδιορισμός της «χρυσής τομής», αφού, μέχρι σήμερα, οι μοναδικοί χαμένοι από τις πολλαπλές αλλαγές ισοτιμίας ευρώ-ελβετικού φράγκου είναι οι δανειολήπτες.

Ο κ. Κακλαμάνης θυμίζει επίσης ότι προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευθεί πως θα δώσει άμεσα λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

«Από τότε έχουν περάσει 16 μήνες. Ελπίζω ότι ο κ. Σταθάκης δεν θα μείνει στα λόγια αλλά θα προχωρήσει σε πράξεις σύντομα, ώστε να απονεμηθεί και εμπράκτως δικαιοσύνη για χιλιάδες Έλληνες δανειολήπτες που εγκλωβίστηκαν στις δανειακές συμβάσεις με ελβετικό φράγκο…», υπογραμμίζει.

Σχετικά άρθρα