Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ανεργία των νέων θα ανατινάξει την Ευρωπαϊκή Ένωση αν δεν υπάρξει λύση

Η ανεργία των νέων θα ανατινάξει την Ευρωπαϊκή Ένωση αν δεν υπάρξει λύση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεργία, Ευρώπη, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Συνθήκη Σένγκεν,

Οι μεσογειακές χώρες έχουν γίνει το επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης καθώς η διαχείριση περισσότερου από ενός εκατομμυρίου ανθρώπων που έφτασαν στην Ευρώπη το 2015 έχει γίνει κεντρικό πολιτικό ζητούμενο, αναφέρει το ινστιτούτο Bruegel.

Οι χώρες γύρω από την Μεσόγειο αντιμετωπίζουν επιπλέον πιέσεις λόγω των προβλημάτων ασφαλείας στη Συρία, στη Λιβύη και αλλού.

Η βιβλιογραφία και τα στοιχεία που συνδέουν την ανεργία της νεολαίας και την ύπαρξη δύσκολων οικονομικών συνθηκών με την δημιουργία συνθηκών που ενδεχομένως μπορούν να οδηγήσουν σε κοινωνική ένταση είναι ευρεία.

Η ανεργία των νέων είναι εξαιρετικά επείγον ζήτημα στις χώρες γύρω από την Μεσόγειο όπου περίπου 25,4 εκατομμύρια άνθρωποι ψάχνουν δουλειά.

Η αναλογία νέων ανθρώπων που δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, στην εργασία ή στην επιμόρφωση έχει αυξηθεί λόγω της οικονομικής κρίσης και σε πολλές χώρες τα ποσοστά νεανικής ανεργίας είναι υψηλότερα από αυτά στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Η αύξηση της νεανικής ανεργίας είναι εξαιρετικά ανησυχητική και μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες στην παραγωγικότητα και στην ανάπτυξη, αφήνοντας εκτός αγοράς εργασίας για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Η μέση ηλικία στο μεταξύ στις μη μεσογειακές χώρες είναι γενικά χαμηλότερη από τις ευρωπαϊκές μεσογειακές χώρες…

Σχετικά άρθρα