Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρεμα ομολογιούχων σε τράπεζα της Αυστρίας!

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστρία, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Κούρεμα Καταθέσεων, Κούρεμα Ομολόγων, Τράπεζες,

Η Αυστρία έγινε η πρώτη χώρα της Ευρώπης που εφαρμόζει τη νέα νομοθεσία για επιμερισμό του βάρους της διάσωσης τραπεζών, με την επιτροπή κεφαλαιαγοράς της χώρας να επιβάλει «κούρεμα» 54% στους ομολογιούχους της Heta Asset Resolution AG, να επιμηκύνει τις λήξεις τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2023 και να ακυρώνει τις πληρωμές κουπονιών από τον Μάρτιο του περασμένου έτους.

Όπως ανακοίνωσε η επιτροπή κεφαλαιαγοράς, το «κούρεμα» αυτό πραγματοποιείται προκειμένου να καλυφθεί «τρύπα» 8 δισ. ευρώ στον ισολογισμό της Heta.

Η Finanzmarktaufsicht (FMA) ανέλαβε πέρυσι τον έλεγχο της Heta, εφαρμόζοντας για πρώτη φορά τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στόχο έχουν να βάλουν τέλος στις χρηματοδοτούμενες από τους φορολογούμενους διασώσεις τραπεζών.

Η περιφέρεια Kαρινθίας είχε εγγυηθεί τα ομόλογα της τοπικής τράπεζας Hypo Alpe Adria προτού αυτή καταρρεύσει, και η Heta δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της εξυγίανσης της συγκεκριμένης τράπεζας. Η Καρινθία υποστηρίζει πως δεν αντέχει οικονομικά να αποπληρώσει πλήρως τις εγγυήσεις που απομένουν, οι οποίες, σύμφωνα με την FMA ανέρχονται στα 11,1 δισ. ευρώ.

Σχετικά άρθρα