Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Βελτιωμένο κλίμα στην Ελλάδα τον Μάρτιο

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Βελτιωμένο κλίμα στην Ελλάδα τον Μάρτιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δείκτης Οικονομικού Κλίματος, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Μνημόνιο, Οικονομική Κρίση, Οικονομική Ύφεση, Τρόικα,

Το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα βελτιώθηκε τον Μάρτιο, καθώς ο σχετικός δείκτης (Economic Sentiment Indicator, ESI), που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αυξήθηκε στις 90,1 μονάδες από 89 μονάδες τον Φεβρουάριο.

Στην ευρωζώνη και την ΕΕ, ο δείκτης οικονομικού κλίματος υποχώρησε για τρίτο συνεχόμενο μήνα. Συγκεκριμένα, ο δείκτης της ευρωζώνης υποχώρησε κατά 0,9 της μονάδας στις 103 μονάδες και στην ΕΕ κατά 0,7 της μονάδας στις 104,6 μονάδες.

Η επιδείνωση του κλίματος στην ευρωζώνη οφείλεται στη μείωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης καθώς και της εμπιστοσύνης στους τομείς των υπηρεσιών και των κατασκευών. Η εμπιστοσύνη στον βιομηχανικό τομέα παρέμεινε σε γενικές γραμμές σταθερή, ενώ βελτιώθηκε ελαφρά στο λιανικό εμπόριο.

Μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων οικονομιών της ευρωζώνης, ο ESI μειώθηκε σημαντικά στην Ιταλία (-2,4) και τη Γαλλία, ενώ υποχώρησε λιγότερο στην Ολλανδία (-0,9) και την Ισπανία (-0,4). Ο δείκτης για τη Γερμανία μειώθηκε οριακά (-0,1).

Σχετικά άρθρα