Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εξόφληση φόρου σε οκτώ μηνιαίες δόσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση

Εξόφληση φόρου σε οκτώ μηνιαίες δόσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αφορολόγητο Όριο, Ελληνική Κυβέρνηση, Εφημερίδα Έθνος, Εφορία, Υπουργείο Οικονομικών, Φορολογία, Φόρος Εισοδήματος,

Στην αλλαγή του αριθμού των δόσεων πληρωμής του φόρου εισοδήματος προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», το σχέδιο που προωθείται θα δίνει τη δυνατότητα στους φορολογουμένους να εξοφλούν τον φόρο εισοδήματος που προκύπτει από την εκκαθάριση της δήλωσής τους σε μηνιαίες δόσεις που μπορεί να φτάσουν τις οκτώ αντί των τριών διμηνιαίων δόσεων (έως τα τέλη Ιουλίου, τα τέλη Σεπτεμβρίου και τα τέλη Νοεμβρίου) που ισχύει σήμερα.

Όσο πιο νωρίς υποβάλει ο φορολογούμενος τη δήλωσή του τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων εξόφλησης του φόρου. Αντίθετα όσο καθυστερεί ο φορολογούμενος να υποβάλει τη δήλωση τόσο θα συρρικνώνονται οι δόσεις.

Έτσι όποιοι υποβάλουν τη φορολογική δήλωση τον Απρίλιο, θα εξοφλήσουν τον φόρο σε 8 μηνιαίες δόσεις από τον Μάιο έως τον Δεκέμβριο, ενώ έναν μήνα αργότερα η υποβολή της δήλωσης θα οδηγεί σε επτά μηνιαίες δόσεις από τον Ιούνιο μέχρι τον Δεκέμβριο.

Η καθυστέρηση στην έναρξη της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων αναμένεται να φέρει και παράταση της προθεσμίας, η οποία λήγει κανονικά στις 30 Απριλίου. Οι λογιστές-φοροτεχνικοί έχουν ήδη ζητήσει από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδη, παράταση της προθεσμίας μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκκρεμεί η έκδοση της απόφασης για τον καθορισμό του τύπου και του περιεχομένου της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, με την οποία θα δίνονται αναλυτικές οδηγίες για τις αλλαγές που επήλθαν τόσο στα φορολογικά έντυπα όσο και στη φορολογία των φυσικών προσώπων.

Σχετικά άρθρα