Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αλεξιάδης αποκάλυψε σε πόσες δόσεις θα πληρώσουμε το φόρο εισοδήματος

Ο Αλεξιάδης αποκάλυψε σε πόσες δόσεις θα πληρώσουμε το φόρο εισοδήματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Τρύφων Αλεξιάδης, Φορολογία, Φόρος Εισοδήματος,

Τον στόχο της κυβέρνησης να επιτύχει μεγαλύτερο καταμερισμό των δόσεων της φορολογίας εισοδήματος αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.

Όπως είπε αντικείμενο διαπραγμάτευσης είναι να υπάρξουν 6 ή 7 δόσεις και εξήγησε:

“Ούτε τον Ζορό κάνουμε, ούτε τον Προμηθέα. Δηλαδή είναι συγκεκριμένα τα πράγματα για το πως λειτουργεί η πολιτική στην Ελλάδα. Είναι συγκεκριμένα τα πράγματα δεν μπορούμε να παίρνουμε μόνοι μας αποφάσεις όταν υπάρχει η διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Η πολιτική μας θέση είναι να έχουμε τις φορολογικές υποχρεώσεις διαμοιρασμένες σε όσο γίνεται περισσότερους μήνες. Αυτό που προσπαθούμε τώρα είναι να έχουμε περισσότερες μηνιαίες δόσεις. Μπορεί να είναι και 6 και 7 δόσεις. Αλλά αυτά είναι θέματα διαπραγμάτευσης”.

Όπως τόνισε ο κ. Αλεξιάδης με τις περισσότερες δόσεις η κυβέρνηση στοχεύει στο να μην υπάρχουν δύο ή τρεις φορολογικές υποχρεώσεις για τους πολίτες τον ίδιο μήνα και παρατηρείται αδυναμία πληρωμής. Ο ίδιος εξηγώντας τι σήμαινε η αναφορά του για υψηλούς μισθούς είπε:

“Αυτό που είπα είναι ότι ακούμε κάποιους τώρα να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και να ανησυχούν για το τι θα γίνει με τους μισθούς και τη φορολογική επιβάρυνση των 1.500 και των 2.000 ευρώ, όταν τα προηγούμενα χρόνια που είχαμε μια τρομερή πτώση σε μισθούς και συνταξιοδοτικά δικαιώματα δεν μιλούσαν καθόλου αυτοί οι κύριοι. Είπα λοιπόν ότι πολύ σωστό είναι κάποιος να παίρνει έναν μεγάλο μισθό αλλά να δούμε και το τι γίνεται γύρω μας. Δεν είπα πουθενά ότι ένας μισθός 1.500 ευρώ είναι ένας μεγάλος μισθός. Εάν χρειαστεί στη φορολογία εισοδήματος να αυξηθεί η φορολογική επιβάρυνση αυτό γίνεται με πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις και θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε φορολογικό βάρος από τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα στα υψηλά και στα πολύ υψηλά”.

Σχετικά άρθρα