Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προκλητικό δημοσίευμα από την Bild: “Οι Έλληνες έχουν περισσότερα χρήματα από εμάς!”

Προκλητικό δημοσίευμα από την Bild: “Οι Έλληνες έχουν περισσότερα χρήματα από εμάς!”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bild, Γερμανία, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα,

Νέο προκλητικό δημοσίευμα της γνωστής γερμανικής σκανδαλοθηρικής φυλλάδας Bild γράφει ότι “στην πραγματικότητα οι Έλληνες έχουν πολύ περισσότερα χρήματα από εμάς” και πιστή στη γνωστή της γραμμή, της παραπληροφόρησης, συνεχίζει: “Ήδη το συνηθίσαμε: εδώ και χρόνια πρέπει εμείς οι Γερμανοί να πληρώνουμε για τους χρεοκοπημένους Έλληνες. Η δικαιολογία: Προφανώς οι Έλληνες δεν μπορούν να βοηθήσουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους και είναι οικονομικά τελειωμένοι. Ωστόσο η αλήθεια μοιάζει να είναι διαφορετική. Στην πραγματικότητα οι Έλληνες έχουν πολύ περισσότερα χρήματα από εμάς!”.

Η λαϊκίστικη φυλλάδα που ονομάζει τα τοκογλυφικά δάνεια “διάσωση” (λες και μας τα χαρίζουν τα χρήματα), ενώ συνεχώς “λησμονεί” να αναφέρει τα χρέη της Γερμανίας στη χώρα μας από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, για να στηρίξει τις ασυναρτησίες της παραπέμπει σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επισημαίνοντας ότι «ενώ ένα γερμανικό νοικοκυριό κατά μέσο όρο διαθέτει 51.400 ευρώ, οι Έλληνες εμφανίζονται με 101.900 ευρώ -έχουν σχεδόν τα διπλάσια από εμάς!”. Είμαστε μια χώρα, μας λέει η Bild, που το 27,8% της ανεργίας μας είναι πληθυσμός με πλούσιες καταθέσεις!

“Γιατί οι Έλληνες δεν διασώζονται μόνοι τους; Αυτό ζητά τώρα και η Μπούντεσμπανκ! Στην μηνιαία έκθεσή τους οι θεματοφύλακες του νομίσματος προτείνουν μία άπαξ εισφορά περιουσίας για τους πολίτες των υπό κρίση χωρών. Με ξεκάθαρα λόγια: Οι πλούσιοι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν μόνοι για τα χρέη τους!”, συνεχίζει η εφημερίδα και τονίζει ότι μέχρι σήμερα την ευθύνη αναλαμβάνουν όλοι οι φορολογούμενοι της Ευρωζώνης.

Μήπως, με άλλα λόγια, οι λιβελογράφοι της Bild θέλουν να καταλήξουν ότι ήρθε η ώρα για “κούρεμα καταθέσεων”;

bild

Σχετικά άρθρα