Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Reuters: Στο 4,95% το επιτόκιο του ελληνικού ομολόγου – στα 20 δισ. ευρώ οι προσφορές

Reuters: Στο 4,95% το επιτόκιο του ελληνικού ομολόγου – στα 20 δισ. ευρώ οι προσφορές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγορές Κεφαλαίου, Ελληνικό Ομόλογο, Ευρωζώνη, Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου,

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει πως το ελληνικό Δημόσιο προσδιορίζει στο 4,95% την ενδεικτική τιμολόγηση για το πενταετές ομόλογο.

Συνολικά υποβλήθηκαν περίπου 550 προσφορές που έφθασαν τα 20 δισ. ευρώ, αναφέρει το πρακτορείο. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι αρχικές προσφορές υπερκάλυψαν οκτώ φορές το ποσό που ζητά το ελληνικό Δημόσιο που ανέρχεται στα 2,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η ελληνική πλευρά θα σπεύσει να αντλήσει τελικά τρία δισ. ευρώ.

Οι προσφορές είχαν αγγίξει τα 16 δισ. ευρώ το βράδυ της Τετάρτης, έφθασαν στα 17,8 δισ. ευρώ το πρωί της Πέμπτης και άγγιξαν τα 20 δισ. ευρώ λίγο πριν από τις 11 π.μ.

Η τιμολόγηση της έκδοσης προσδιορίστηκε αρχικά κοντά στο 5% συν-πλην πέντε μονάδες βάσης.

Αναλυτές στο Reuters επεσήμαναν ότι ένα επιτόκιο στο 4,95% είναι ιδιαίτερα πιθανό, ποσοστό που θα συνιστά τη «φθηνότερη» επιστροφή χώρας της ευρωζώνης στις αγορές.

Ενδεικτικό του καλού κλίματος για την ελληνική οικονομία είναι ότι τα spreads του δεκαετούς ομολόγου υποχώρησαν το βράδυ της Τετάρτης κάτω του ψυχολογικού ορίου του 6%, για πρώτη φορά από τις αρχές του 2010.

Ανάδοχοι του ομολόγου είναι οι Bank of America Merrill Lynch, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, JP Morgan και Morgan Stanley.

Σχετικά άρθρα