Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιες ελαφρύνσεις φέρνουν οι νέες αντικειμενικές στα ακίνητα

Ποιες ελαφρύνσεις φέρνουν οι νέες αντικειμενικές στα ακίνητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακίνητα, Αντικειμενικές Αξίες, ΕΝΦΙΑ,

Αξιοσημείωτες είναι οι ελαφρύνσεις που φέρνουν οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε χιλιάδες ιδιοκτήτες, καθώς μια σειρά από οφειλές που σχετίζονται με το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), το οποίο πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, τα ανταποδοτικά τέλη και τις οφειλές για την πολεοδομική νομοθεσία αναπροσαρμόζονται.

Με διευκρινιστική εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, καλούνται οι δήμοι να προχωρήσουν στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε να υπολογίζονται τα σχετικά δεδομένα σύμφωνα με τις νέες αντικειμενικές αξίες.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η εφαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών και οι επιπτώσεις τους στο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας θα έχουν αναδρομική εφαρμογή από τις 21/5/2015.

Οι μειώσεις αναφορικά με το ΤΑΠ σε αρκετές περιπτώσεις είναι συμβολικές και θα εμφανιστούν κυρίως στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, το επόμενο δίμηνο.

Εκτός, ωστόσο, από το ΤΑΠ, νέοι υπολογισμοί πρέπει να γίνουν και για τα πρόστιμα που επιβάλλονται βάσει της πολεοδομικής νομοθεσίας, αλλά και για τις οφειλές που προκύπτουν από εισφορές σε χρήμα, που υπολογίζονται βάσει της τιμής ζώνης κατά το χρόνο κύρωσης της πράξης εφαρμογής.

Στις περισσότερες περιοχές θα υπάρξουν ελαφρύνσεις εξαιτίας της μείωσης των αντικειμενικών πάνω από 20%.

Σχετικά άρθρα