Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΔΝΤ: Η παγκόσμια οικονομία ξαναμπαίνει σε αποσταθεροποίηση

ΔΝΤ: Η παγκόσμια οικονομία ξαναμπαίνει σε αποσταθεροποίηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγορές Κεφαλαίου, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωζώνη, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κίνα, Οικονομική Κρίση, Χρηματιστήριο,

Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται ενώπιον του κινδύνου ενός οικονομικού εκτροχιασμού, προειδοποίησε την Τρίτη το βράδυ ο αναπληρωτής διευθυντής του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Λίπτον, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Ουάσιγκτον.

«Οι πρόσφατες εκτιμήσεις του ΔΝΤ καταδεικνύουν ότι η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να αποδυναμωθεί περαιτέρω» τόνισε το υψηλόβαθμο στέλεχος του Ταμείου, σημειώνοντας ότι οι διεθνείς αγορές βρίσκονται σε μία «ευαίσθητη συγκυρία».

Ο Λίπτον απευθυνόμενος προς τις αναπτυγμένες  οικονομίες, τις κάλεσε να επενδύσουν περισσότερα κεφάλαια στην ανάπτυξη και να αξιοποιήσουν το δημοσιονομικό «χώρο» που διαθέτουν.

«Οι κίνδυνοι είναι ξεκάθαρα πιο ισχυρή σήμερα, γεγονός που αυξάνει την αναγκαιότητα μία ισχυρής και συντονισμένης δράσης» συνέχισε το στέλεχος του ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι μεταξύ των προκλήσεων ξεχωρίζει η μεταβλητότητα των διεθνών αγορών και οι χαμηλές τιμές των εμπορευμάτων (commodities).

Σχετικά άρθρα