Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προβόπουλος: “Κόλαση” το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή

Προβόπουλος: “Κόλαση” το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Grexit, Γιώργος Προβόπουλος, Δραχμή, Ευρωζώνη, Λιτότητα, Μνημόνιο, Οικονομική Κρίση,

Καταστροφική χαρακτήρισε ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, την αναβολή της αξιολόγησης, επισημαίνοντας ότι «όσο παρατείνεται η αβεβαιότητα, λειτουργεί υπονομευτικά για την οικονομία».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το βράδυ της Τετάρτης, ο κ. Προβόπουλος παρομοίασε με «κόλαση» το ενδεχόμενο επιστροφής στην δραχμή κάνοντας λόγο για εχθρικό κλίμα για τις επενδύσεις.

«Για να κόψει μια κεντρική τράπεζα δραχμές, χρειάζεται τουλάχιστον ένα χρόνο. Την ίδια στιγμή το ευρώ, ως σκληρό νόμισμα θα έχει αποσυρθεί από την αγορά. Επτά χρόνια ζούμε στους ρυθμούς της λιτότητας και δεν υπάρχει πρόοδος και μιλάμε ακόμα για Grexit», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αποκάλυψε ότι είχε προειδοποιήσει τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν θα γινόταν δεκτό το αίτημά του για «κούρεμα» του χρέους, ενώ σημείωσε ότι έγινε απαισιόδοξος όταν άκουσε πως ο Γιάννης Βαρουφάκης θα γίνει υπουργός Οικονομικών. «Όλοι λένε ότι ήταν μοιραίο πρόσωπο», σχολίασε.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου το 2009, επισήμανε πως είχε προειδοποιήσει για την αύξηση του ελλείμματος, έκανε λόγο για λάθος οικονομική πλατφόρμα, ενώ εκτίμησε ότι θα έπρεπε να παραμείνει περισσότερο στην εξουσία η οικουμενική κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.

Όσον αφορά τις αναφορές του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος υποστήριξε πως ο κ. Προβόπουλος θα μπορούσε να αναλάβει την πρωθυπουργία σε μία ενδεχόμενη οικουμενική κυβέρνηση, ο πρώην διοικητής της ΤτΕ τον ευχαρίστησε, ωστόσο, όπως είπε, «οι πολιτικοί είναι αυτοί που πρέπει να βρουν τις λύσεις».

Ο κ. Προβόπουλος τάχθηκε τέλος ενάντια σε ενδεχόμενη προσφυγή στις κάλπες, ενώ για τα σενάρια που θέλουν την Ελλάδα εκτός Σένγκεν, υπογράμμισε ότι θα ήταν μεγάλο πλήγμα, προσθέτοντας: «Εάν δημιουργηθούν συνθήκες ενάρετου κύκλου, όλα θα γίνουν πολύ εύκολα, αλλιώς θα βράζουμε στο ζουμί μας».

Σχετικά άρθρα