Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bloomberg: Αν γίνει Brexit αντίο στερλίνα…

Bloomberg: Αν γίνει Brexit αντίο στερλίνα…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια ενδεχόμενη αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν τόσο καταστροφική για την στερλίνα που 29 από τους 34 οικονομολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα του πρακτορείου Bloomberg αναμένουν τη λίρα να υποχωρήσει στο 1,35 έναντι του δολαρίου ή και χαμηλότερα σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας ύστερα από ένα δημοψήφισμα, η έκβαση του οποίου θα οδηγήσει τη χώρα σε έξοδο από την ΕΕ.

Τα επίπεδα αυτά έχουν να καταγραφούν από το 1985, επισημαίνει το Bloomberg.

Οι 23 από τους οικονομολόγους λένε ότι η στερλίνα δεν θα ανακάμψει από αυτό το εύρος τιμών μέσα σε τρεις εβδομάδες μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Επτά οικονομολόγοι αναμένουν η στερλίνα να υποχωρήσει κάτω από το 1,20 έναντι του δολαρίου αμέσως μετά ένα δημοψήφισμα υπέρ του Brexit.

Μόλις ένας οικονομολόγος αναμένει η στερλίνα να διαμορφωθεί πάνω από το 1,40 έναντι του δολαρίου, επίπεδο το οποίο είναι υψηλότερο από το χαμηλό σχεδόν επταετίας που καταγράφηκε σήμερα.

Η λίρα βρίσκεται ήδη στο χαμηλότερο επίπεδό της από τον Μάρτιο του 2009 καθώς σήμερα έχει υποχωρήσει έως και το 1,3965 έναντι του δολαρίου. Παράλληλα, πλησιάζει το χαμηλό 14 μηνών στις 78,98 πένες έναντι του ευρώ που σημείωσε στις 11 Φεβρουαρίου.

Σχετικά άρθρα