Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μυστική συνάντηση Γάλλων – Γερμανών για Ελλάδα

Μυστική συνάντηση Γάλλων – Γερμανών για Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Στουρνάρας, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Ένωση, Εφημερίδα Wall Street Journal,

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Ματίνας Στεβή από τις Βρυξέλλες που δημοσίευσε πριν από λίγο η Wall Street Journal, ανώτατοι αξιωματούχοι απομακρύνθηκαν από τους συναδέλφους τους μετά την συνάντηση του Eurogroup τη Δευτέρα και πραγματοποίησαν μυστική συνάντηση για να συζητήσουν τις αυξανόμενες ανησυχίες γύρω από την ελληνική διάσωση.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος έδινε εκείνη την ώρα συνέντευξη Τύπου δεν προσκλήθηκε να λάβει μέρος στη συζήτηση.

Στόχος της συνάντησης ήταν να βρουν τρόπους για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που απειλούν την εύθραυστη ανάκαμψη στην Ελλάδα και την ευρύτερη Ευρωζώνη.

Συζήτησαν πώς να πιέσουν την ελληνική κυβέρνηση για προχωρήσει με τις μη δημοφιλείς δομικές μεταρρυθμίσεις και δεύτερον πώς να συγκεντρώσουν τα έξτρα κεφάλαια ώστε να καλύψουν τα κενά στις χρηματοδοτικές ανάγκες της Αθήνας για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, οι οποίες εκτιμώνται σε 5 – 6 δισ. ευρώ.

Η συνάντηση δεν κατέληξε σε αποτέλεσμα, υποστηρίζουν στη WSJ πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση. Οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές συνεχίζονται εξ αποστάσεως, ενώ οι εκπρόσωποι της τρόικας έχουν βάλει στον «πάγο» τα σχέδια επιστροφής στην Αθήνα.

Οι ανησυχίες, αυξάνουν, γράφει η WSJ, γιατί η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλες λήξεις ομολόγων τον Μάιο. Το ΔΝΤ δεν έχει προχωρήσει σε εκταμιεύσεις από τον περασμένο Ιούλιο και είναι 3,8 δισ. ευρώ πίσω στις προγραμματισμένες πληρωμές. Το ΔΝΤ επιμένει στο να έχει καθαρή εικόνα για τα οικονομικά της χώρας το επόμενο 12μηνο και ο όρος αυτός δεν έχει εκπληρωθεί.

wsj

Σχετικά άρθρα