Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συμφωνία για πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου

Συμφωνία για πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Reuters, Αποθέματα Πετρελαίου, Βενεζουέλα, Κατάρ, Κοιτάσματα Πετρελαίου, ΟΠΕΚ+ | OPEC+ | Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών, Πετρέλαιο, Ρωσία, Σαουδική Αραβία,

Στο πάγωμα της παγκόσμιας παραγωγής αργού συμφώνησαν Σαουδική Αραβία, Ρωσία, Κατάρ και Βενεζουέλα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια της συνάντησης των υπουργών Ενέργειας των τεσσάρων προαναφερθέντων χωρών, ελήφθη η απόφαση παγώματος της παραγωγής αργού πετρελαίου, στα επίπεδα του Ιανουαρίου.

«Θα αξιολογήσουμε τα επόμενα βήματα για τη σταθεροποίηση της αγοράς και ευελπιστούμε ότι και οι υπόλοιπες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες  θα συμφωνήσουν στο πάγωμα της παραγωγής» δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας. Πρόσθεσε δε, ότι η χώρα του δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να διατηρήσει την παραγωγή στα τρέχοντα επίπεδα.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος υπουργός του Κατάρ δήλωσε ότι η αποτελεσματικότητα της απόφασης θα εξαρτηθεί από τις υπόλοιπες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες. «Πρόκειται για το πρώτο μέτρο από τον Νοέμβριο του 2014 και αποτελεί μεγάλη αλλαγή στην πολιτική μας» συνέχισε.

Σχετικά άρθρα