Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με το δάχτυλο τη σκανδάλη για νέα μέτρα το κουαρτέτο

Με το δάχτυλο τη σκανδάλη για νέα μέτρα το κουαρτέτο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Κατρούγκαλος, Γιώργος Σταθάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Μνημόνιο, Τρόικα,

Μέσα σε κλίμα έντασης και επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις των θεσμών με τους το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Το κουαρτέτο συνεχίζει και σήμερα τις επαφές του με τους κ.κ. Τσακαλώτο, Κατρούγκαλο, Σταθάκη και Χουλιαράκη, ενώ την Παρασκευή θα αποχωρήσει για διάστημα μίας εβδομάδας και θα επιστρέψει εν συνεχεία, αφού έχουν μελετηθεί όλα τα οικονομικά στοιχεία.

Η στάση που τηρείται από την πλευρά των δανειστών σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες μετά και τη χθεσινή μαραθώνια συνάντηση που διήρκησε εννιά ώρες είναι πολύ σκληρή, με ενστάσεις να έχουν ήδη διατυπωθεί επί της αρχής τόσο στο Ασφαλιστικό, όσο και στο δημοσιονομικό κενό για το 2016-2018. Στο επίκεντρο βρίσκονται και τα κόκκινα δάνεια, για τα οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να κερδίσει επιπλέον χρόνο πέραν της 15ης Φεβρουαρίου.

Γεύση από τις προθέσεις των δανειστών αναμένεται να λάβει σήμερα η κυβέρνηση κατά τη συνεδρίαση του Euro Working Group. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προγραμματιστεί για σήμερα, με σκοπό να προετοιμάσει την ατζέντα του Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου με συμμετοχή των επιτελών των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης. Προς το παρόν, οι Θεσμοί δεν έχουν ανοίξει διάπλατα τα χαρτιά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 15.30 θα υπάρξει συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών για ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, κοινωνική στέγαση.

Στις 16.30 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση για την ΤτΕ και τον χρηματοπιστωτικό τομέα ενώ στις 18.00 θα υπάρξει συνάντηση για θέματα ανταγωνισμού και κλειστών επαγγελμάτων.

Σχετικά άρθρα