Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίχαλος: Αυτοί είναι οι νέοι φόροι που θα επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις

Μίχαλος:  Αυτοί είναι οι νέοι φόροι που θα επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΒΕΑ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Φορολογία,

Με μελανά χρώματα σκιαγράφησε την νέα χρονιά για τις επιχειρήσεις ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου παρουσία του νέου προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Μίχαλος απευθυνόμενος στο πρόεδρο της ΝΔ τόνισε ότι «Η χώρα χρειάζεται, τώρα περισσότερο από ποτέ, μια σοβαρή αντιπολίτευση. Χρειαζόμαστε δυνάμεις που θα τολμήσουν να πουν αλήθειες. Που θα τολμήσουν να κάνουν αυτά που πρέπει, για να βγει η χώρα από το τέλμα. Και που θα καταφέρουν, τελικά, να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτική και στους θεσμούς”, είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Στην συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το σχέδιο της για το ασφαλιστικό όχι μόνο δεν επιλύει το πρόβλημα αλλά αντίθετα προσθέτει προβλήματα, καθώς αντιμετωπίζει αποσπασματικά το ζήτημα.

“Για να διασωθεί το ασφαλιστικό πρωτίστως πρέπει να υπάρξει μεγέθυνση της οικονομικής δραστηριότητας. Ούτε η δραματική περικοπή συντάξεων ούτε η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών δίνουν λύση. Αντίθετα, υπονομεύουν τη ζήτηση αλλά και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας” τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Σε ότι αγορά το φορολογικό, ο κ. Μίχαλος , είπε ότι για το 2016 περιμένουμε μια καταιγίδα νέων φόρων και αυξήσεων.

o Αύξηση προκαταβολής φόρου στο 75% για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις προσωπικές εταιρείες, τα σωματεία, τα ιδρύματα κ.ο.κ. Και για το 2017 προβλέπεται ο συντελεστής να πάει στο 100%.

o Αύξηση του φόρου εισοδήματος στο 29% για τις ανώνυμες εταιρείες, ΕΠΕ, ΙΚΕ κ.ο.κ.

o Αύξηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και του φόρου πολυτελούς διαβίωσης

o Κατάργηση της έκπτωσης 2% για την εφάπαξ καταβολή του φόρου

o Κατάργηση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

o Κατάργηση της έκπτωσης 20% στον ΕΝΦΙΑ, που ίσχυε για ορισμένες κατηγορίες ακινήτων.

Τέλος, τόνισε ότι για να βγει από την ύφεση, η χώρα χρειάζεται σοβαρή διακυβέρνηση και δραστικά μέτρα υπέρ της ανάπτυξης.

Χρειάζεται μείωση φορολογικών συντελεστών, αποκατάσταση συνθηκών εύρυθμης λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και δραστική μείωση της γραφειοκρατίας συγκροτούν ένα μείγμα πολιτικής που θα οδηγούσε στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Σχετικά άρθρα