Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Από το πρώτο ευρώ θα δηλωθούν οι τόκοι καταθέσεων

Από το πρώτο ευρώ θα δηλωθούν οι τόκοι καταθέσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Φορολογία,

Δεν ισχύει πλέον το περσινό καθεστώς βάσει του οποίου δεν δηλώναμε τόκους από καταθέσεις έως 250 ευρώ.

Φέτος τα ποσά των τόκων καταθέσεων θα δηλωθούν από το πρώτο ευρώ στις φορολογικές δηλώσεις, όπως προκύπτει από σχετική εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη.

Συγκεκριμένα η εγκύκλιος προβλέπει ότι οι τόκοι θα πρέπει να δηλωθούν στους κωδικούς 667- 668 ανεξαρτήτως ύψους. Η αναγραφή αυτών των ποσών στο έντυπο συνεπάγεται τον συνυπολογισμό τους στα εισοδήματα που υπόκεινται στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1%-4% και σε περίπτωση που υπάρχουν και εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις, ενοίκια στο άθροισμά τους για να προκύψει η φορολογητέα βάση της εισφοράς.

Για παράδειγμα, φορολογούμενος που το 2013 εισέπραξε από τόκους καταθέσεων 13.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει για πρώτη φορά φόρο 1%, δηλαδή 130 ευρώ αφού η εισφορά αλληλεγγύης αφορά εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ από οποιαδήποτε πηγή.

Αν ο ίδιος έχει και εισόδημα 5.000 ευρώ από ενοίκια τότε τα δύο εισοδήματα θα προστεθούν και επί του συνολικού ποσού θα υπολογισθεί η εισφορά αλληλεγγύης δηλαδή 1% στα 18.000 ευρώ, δηλαδή φόρος 180 ευρώ.

Σχετικά άρθρα