Ισλαμικό ΚράτοςΑρμενία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χειρότεροι οι όροι δανεισμού στην Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επιδεινώθηκαν οι όροι δανεισμού προς τις επιχειρήσεις το τελευταίο τρίμηνο του 2015 την ώρα που βελτιώνονται σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα τακτικής έρευνας που διεξάγει η Τράπεζα της Ελλάδος, τα κριτήρια χορηγήσεις δανείων προς τις επιχειρήσεις παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα ωστόσο οι όροι χορήγησης των δανείων έγιναν ελαφρώς πιο αυστηροί σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια ήταν ελαφρά μειωμένη κατά τη διάρκεια του δ΄ τριμήνου του 2015, σε αντίθεση με τις θετικές προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου. Η μείωση αυτή οφείλεται στις μειωμένες ανάγκες των επιχειρήσεων τόσο για κεφάλαια κίνησης όσο και για αγορές παγίων. Η ζήτηση για δάνεια από τις επιχειρήσεις αναμένεται να ανακάμψει κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2016.

Oσον αφορά στα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια τα κριτήρια χορήγησης τους προς τα νοικοκυριά παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2015. Αμετάβλητοι παρέμειναν και οι όροι χορήγησης δανείων το δ΄ τρίμηνο του 2015.Τα κριτήρια για όλα τα δάνεια προς νοικοκυριά αναμένεται να παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο κατά τη διάρκεια του α΄ τριμήνου του 2016.

Σχετικά άρθρα