Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διθύραμβοι Στουμπ για τον Τσακαλώτο: Η Ελλάδα στη σωστή κατεύθυνση

Διθύραμβοι Στουμπ για τον Τσακαλώτο: Η Ελλάδα στη σωστή κατεύθυνση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεξάντερ Στουμπ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Φινλανδία,

«Είμαι ευτυχής που βλέπω την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην Ελλάδα σε όρους χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, δημοσιονομιών μέτρων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», δήλωσε στους δημοσιογράφους  ο μετά τη συνάντηση του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο Φιλανδός υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Στουμπ.

«Νομίζω κινούμαστε σε πολύ καλή κατεύθυνση», πρόσθεσε ο κ. Στουμπ, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να διανύσει αρκετό δρόμο ακόμη, αλλά «είναι πολύ σημαντικό ότι βρίσκεται σε σωστή τροχιά».

Αναφορικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας επισήμανε την αναγκαιότητα συμμετοχής του Ταμείου. «Εργαζόμαστε για να φθάσουμε σ’ αυτό το αποτέλεσμα» είπε χαρακτηριστικά.

Χθες, μετά τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Γάλλο ομόλογό του, Μισέλ Σαπέν , σχετικά με το ΔΝΤ, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι αναγνωρίζει την αναγκαιότητα ύπαρξης ισορροπιών ανάμεσα σε υποχρεώσεις και βιωσιμότητα, ώστε να επιτευχθεί η δημιουργία ενός «ενάρετου οικονομικού κύκλου», ενώ ο κ. Σαπέν δήλωσε «το ΔΝΤ είναι εδώ και δεν μπορούμε να το διώξουμε».

Νωρίτερα, σήμερα, με απάντησή του σε ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλη, ο Πιερ Μοσκοβισί εκτίμησε ότι στην Ελλάδα προχωρά η μείωση τιμών «που είναι αναγκαία για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας και την καλύτερη κατανομή των επιπτώσεων της οικονομικής προσαρμογής».

O επίτροπος επιβεβαίωσε πως στα πλαίσια του νέου μνημονίου, «οι ελληνικές αρχές δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τις προσπάθειες με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας των αγορών προϊόντων».

Επιπλέον επισήμανε ότι η προσπάθεια και οι μεταρρυθμίσεις όπως συμφωνήθηκαν τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο του 2015, οφείλουν να συνεχιστούν.  Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά πως «στο μέλλον, οι αρχές προτίθενται να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για να καταστήσουν τις επιχειρήσεις πιο ανταγωνιστικές, μεταξύ άλλων με την άρση των υπόλοιπων εμποδίων στον ανταγωνισμό και με την απλούστευση της αδειοδότησης επενδύσεων».

Σχετικά άρθρα