Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίχαλος: Ξεκάθαρο «όχι” στην αύξηση εργοδοτικών εισφορών

Μίχαλος: Ξεκάθαρο «όχι” στην αύξηση εργοδοτικών εισφορών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασφαλιστικές Εισφορές, Βασίλης Κορκίδης, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΒΕΑ, ΕΣΕΕ, Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, Κωνσταντίνος Μίχαλος, ΣΕΒ,

Ξεκάθαρο “όχι” στην αύξηση εργοδοτικών εισφορών, είπε για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές κατά των εκρπσοώπων των εργοδοτικών οργανώσεων ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και ΣΕΤΕ, που συμφώνησαν στη χθεσινή συνάντηση τους με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

«Η επιμελητηριακή κοινότητα και ο επιχειρηματικός κόσμος είναι αντίθετοι με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, όπως άλλωστε και με κάθε άλλο μέτρο που αυξάνει το κόστος των επιχειρήσεων και κατά συνέπεια απομειώνει την ανταγωνιστικότητά τους και της ελληνικής οικονομίας κατ’ επέκταση. Σε κάθε περίπτωση αυτό που πρέπει να καταστεί σαφές είναι ότι το ασφαλιστικό δεν μπορεί να λυθεί μόνο με μέτρα που αυξάνουν τις επιβαρύνσεις, όπως για παράδειγμα οι αυξήσεις των εργοδοτικών εισφορών και των εισφορών των εργαζομένων, αλλά αντίθετα πρέπει να συνδυαστεί και με ένα νέο αναπτυξιακό πλαίσιο αλλά και με μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας.

Τα επιμελητήρια για το λόγο αυτό κατέθεσαν συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων, προκειμένου να συνεκτιμηθεί σε κάθε απόφαση για το μείζον ζήτημα του ασφαλιστικού. Το πλαίσιο αυτό αποτελεί μια νέα ρεαλιστική βάση συζήτησης για μια αναπτυξιακή μεταρρύθμιση», δήλωσε ο Κ. Μίχαλος.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, μάλιστα εξέφρασε τις διαφωνίες του και μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ΄όπου και είχε έντονη αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη.

Ο κ. Μίχαλος, υπενθύμισε την άρνηση σε ένα τέτοιο μέτρο που είχαν εκφράσει πρόσφατα ΕΣΕΕ, ΣΕΒ, ΣΕΤΕ και ΓΣΕΒΕΕ, είπε ότι το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό είναι σε τελείως λανθασμένη κατεύθυνση και τόνισε ότι τέτοιου είδους μέτρα είναι αποσπασματικά. Οι επιπτώσεις στην αγορά από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών θα είναι ιδιαίτερα δυσμενείς, ενώ δεν θα δώσουν και λύση στο πρόβλημα, υποστήριξε.

Σημείωσε δε ότι πολύ πρόσφατα ο επικεφαλής της Κομισιόν στην τρόικα Ντέκλαν Κοστέλο απέρριψε την πρόταση της ελληνικής πλευράς για την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, λέγοντας ότι δεν βοηθάει στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Πρόσθεσε δε πως οι υπόλοιποι συνάδελφοι (που πήγαν στιο Μαξίμου) είχαν αρνητική στάση απέναντι στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών στο παρελθόν.

Στη συνέχεια υπήρξε και αντιπαράθεση ανάμεσα στους κ.κ. Μίχαλο και Κορκίδη.

Μίχαλος: Να απαντήσει ο κ. Κορκίδης με ποια λογική πήγε στη συνάντηση στο Μαξίμου
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπάρχει κάποιο παζάρι μεταξύ κυβέρνησης και εργοδοτών, ο κ.Μίχαλος είπε πως «θα πρέπει να απαντήσει ο κ. Κορκίδης με ποια λογική πήγε στη συνάντηση στο Μαξίμου. Τόσο ο κ. Κορκίδης όσο και οι υπόλοιποι συνάδελφοι είχαν αρνητική στάση απέναντι στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών. Το ΕΒΕΑ κατέθεσε ολοκληρωμένη έρευνα και πρόταση για την αντιμετώπιση του Ασφαλιστικού».

Κορκίδης: Δεν κάνουμε κομματικές αντιπαραθέσεις για το Ασφαλιστικό
Από την πλευρά του, ο Βασίλης Κορκίδης υποστήριξε πως στο Μέγαρο Μαξίμου πήγαν γιατί τους κάλεσαν και τόνισε: «Το νέο Ασφαλιστικό είναι γραμμένο σε λευκό χαρτί με άλλη φιλοσοφία και σε άλλη λογική και πρέπει να κάνουμε παρεμβάσεις. Δεν μπορεί εμείς οι κοινωνικοί εταίροι να γυρίσουμε την πλάτη σε ένα μείζον θέμα, όταν στη Βουλή συμφωνούν για ήσσονος σημασίας θέματα. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κανένα χατίρι σε κανένα κόμμα για τόσο σοβαρά θέματα και να κάνουμε κομματικές αντιπαραθέσεις για το Ασφαλιστικό».

Ο κ. Μίχαλος απάντησε: «Κύριε Κορκίδη, δεν κάνουμε το χατίρι σε κανένα κόμμα». Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ συνέχισε, λέγοντας πως δέχθηκε πιέσεις για τη στάση του στη συνάντηση. «Σας το λέω επειδή χθες δέχθηκα τηλέφωνα από κάποιους ότι “καλά εσύ, Νέα Δημοκρατία, πας και συζητάς το Ασφαλιστικό και βάζεις πλάτη;”, γι’ αυτό σας το λέω και επειδή από τέτοια τηλέφωνα δεν χαμπαριάζω και μπορεί να δεχθήκατε κι εσείς κάποια τηλέφωνα».

Σχετικά άρθρα