Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μειώσεις έως και 20% στις αντικειμενικές αξίες

Μειώσεις έως και 20% στις αντικειμενικές αξίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακίνητα, Αντικειμενικές Αξίες,

Σχεδόν έτοιμες είναι οι αντικειμενικές αξίες στο υπουργείο Οικονομικών και από την Παρασκευή έως το τέλος της άλλης εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν.

Οι πληροφορίες των προηγούμενων ημερών πως μπορεί να υπάρξουν αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες στις λεγόμενες λαϊκές περιοχές φαίνεται πως δεν ευσταθούν, καθώς η κυβέρνηση για συμβολικούς και πολιτικούς λόγους δεν θέλει να επιβαρύνει τις κοινωνικές ομάδες σε αυτές τις περιοχές που ήδη δοκιμάζονται από την κρίση.

Για το λόγο αυτό δεν πρόκειται τελικά να δούμε αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες σε περιοχές, όπως η Νίκαια, το Κερατσίνι, η Δραπετσώνα, το Περιστέρι, το Αιγάλεω, το Μενίδι και άλλες.

Γενικά, οι μειώσεις στις αντικειμενικές αξίες αναμένεται να κυμανθούν από 5% έως 20% σχεδόν σε όλες τις περιοχές της χώρας. Πάντως, κάποιες αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες θα υπάρξουν σε ελάχιστες περιπτώσεις και κυρίως σε περιοχές όπου υπάρχει έντονη τουριστική δραστηριότητα, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη.

Οι αλλαγές πάντως στις αντικειμενικές αξίες δεν πρόκειται να επηρεάσουν τον ΕΝΦΙΑ, αλλά θα υπάρξουν αλλαγές σε πάνω από 20 φόρους που σχετίζονται με τα ακίνητα.

Ο ΕΝΦΙΑ για το 2016 αναμένεται να αλλάξει ριζικά και θα προσαρμοστεί στις εμπορικές αξίες των ακινήτων, ενώ με εντολή του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να πέσει το βάρος σε εκείνους με μεγάλη ακίνητη περιουσία και όχι για παράδειγμα σε όποιους έχουν μία κύρια κατοικία και ένα εξοχικό σπίτι στο χωριό.

Σχετικά άρθρα