Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαρωτικές αλλαγές έρχονται σε φόρο εισοδήματος και φόρο ακινήτων

Σαρωτικές αλλαγές έρχονται σε φόρο εισοδήματος και φόρο ακινήτων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Φορολογία, Φορολογία Ακινήτων,

Σαρωτικές αλλαγές ετοιμάζει η κυβέρνηση τόσο στο φόρο εισοδήματος για το 2016 όσο και στο φόρο ακινήτων, με κάποιους να βγαίνουν κερδισμένοι κι άλλους να καλούνται να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος, Θανάσης Λυρτσογιάννης στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου Live News από το Ε, υπάρχει μία γραμμή ανάμεσα σε όσους έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα από 25.000 έως 30.000 ευρώ.

Όσοι λοιπόν έχουν κάτω από 25.000 με 30.000 ετήσιο ατομικό εισόδημα αναμένεται να πληρώσουν λιγότερο φόρο εισοδήματος για το 2016, έναντι του φόρου που θα πλήρωναν με το σημερινό καθεστώς.

Αντίστοιχα όσα έχουν ετήσια εισοδήματα πάνω από παραπάνω ποσά θα πληρώσουν περισσότερο φόρο. Εδώ όμως θα υπάρξουν οι αλλαγές, καθώς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσανατολίζεται στο να επιβάλλει μία κλίμακα φορολογίας.

Αυτό σημαίνει πως όλα τα εισοδήματα ενός φορολογούμενου θα φορολογούνται με βάση τη συγκεκριμένη κλίμακα. Αν δηλαδή κάποιος έχει ένα εισόδημα από τη μισθωτή εργασία του ή τη σύνταξή του και έχει και εισοδήματα από ενοίκια τότε αυτά θα προστίθενται και θα φορολογείται και για τα δύο με αυτή την ενιαία κλίμακα.

Με αυτή την κίνηση του οικονομικού επιτελείου καταργείται η αυτοτελής φορολόγηση και όλα τα εισοδήματα προστίθενται και απλά φορολογούνται. Αυτό θα προκαλέσει μεγάλες επιβαρύνσεις σε πολλούς φορολογούμενους.

Για παράδειγμα εάν ένας πολίτης είχε εισοδήματα πχ 5.000 ευρώ από ενοίκια θα φορολογείτο για αυτά τα χρήματα με 11%, που ισχύει τώρα. Με τη μία φορολογική κλίμακα όμως, αυτά τα 5.000 ευρώ θα προστίθενται στο ετήσιο εισόδημα και θα μπορεί να φορολογούνται ακόμα και με 42%.

Σε αυτή τη νέα φορολογική κλίμακα θα υπάρχουν πολλά κλιμάκια, πολλές δηλαδή βαθμίδες, έτσι ώστε η φορολόγηση να είναι πιο δίκαιη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το αφορολόγητο θα κυμανθεί από 9.000 έως 10.000 ευρώ.

Το αφορολόγητο σύμφωνα με όσα διαρρέονται από το υπουργείο Οικονομικών θα χτίζεται και με αποδείξεις από τα σούπερ μάρκετ, από πληρωμές σε κοινόχρηστα, ΔΕΗ και ενοίκια, από πληρωμές φροντιστηρίων και ιδιωτικών σχολείων. Βέβαια όλα αυτά με την εξής προϋπόθεση πως αυτές οι πληρωμές θα γίνονται μέσω καρτών ή μέσω τραπεζών.

Σχετικά άρθρα