Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τελεσίγραφο σε δανειολήπτες: Ρυθμίστε τις οφειλές σας αλλιώς θα γίνει κατάσχεση

Τελεσίγραφο σε δανειολήπτες: Ρυθμίστε τις οφειλές σας αλλιώς θα γίνει κατάσχεση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δάνεια, Δανειολήπτες, Κατασχέσεις, Κόκκινα Δάνεια, Ληξιπρόθεσμες Οφειλές, Τράπεζες,

Συνολικά 500.000 προειδοποιητικές επιστολές έχουν στείλει οι τράπεζες σε ισάριθμους αποδέκτες με «κόκκινα δάνεια», ζητώντας τους να προσέλθουν σε διακανονισμό.

Εάν οι δανειολήπτες δεν υπακούσουν στην εντολή της τράπεζας και δεν προέλθουν κατά τη διάρκεια του 15μέρου της προθεσμίας από τη μέρα που θα λάβουν την προειδοποίηση, τότε βρίσκονται αντιμέτωποι με την απειλή της κατάσχεσης των περιουσιακών τους στοιχείων.

Ήδη εκτιμάται ότι πριν τα Χριστούγεννα 500.000 δανειολήπτες έλαβαν το ραβασάκι, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι άλλες τόσες επιστολές βρίσκονται καθ” οδόν.

Τα πρώτα ειδοποιητήρια αφορούν όσους έχουν δόσεις σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών.

Όσοι αγνοήσουν την πρόσκληση, θα λάβουν και δεύτερο «ραβασάκι», με πιο αυστηρό μήνυμα. Aν και στις επόμενες 15 ημέρες δεν προσέλθουν οικειοθελώς, τότε απειλούνται με πλειστηριασμό, ακόμα και της κύριας κατοικίας τους.

Επιδίωξη των τραπεζών είναι να κρατήσουν τους πελάτες ενήμερους. Αν και τα στεγαστικά πρώτης κατοικίας τουλάχιστον μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου δεν περνάνε σε funds, για να γλιτώσει κάποιος το πωλητήριο στο δάνειό του πρέπει να ρυθμίσει τις οφειλές του σε 12 μήνες από την ειδοποίηση. Προϋπόθεση να χαρακτηρίζεται συνεργάσιμος.

Σχετικά άρθρα