Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bitcoin: Το 2016 η τιμή του θα ανέβει στα ύψη

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bitcoin, Reuters, Οικονομική Κρίση, Ψηφιακή Οικονομία,

Το 2016 θα μπορούσε να αποδειχθεί το έτος κατά το οποίο η τιμή του Bitcoin θα σημειώσει σημαντική άνοδο, όπως σημειώνεται σε άρθρο του Reuters και αυτό όχι για κάποιον πολύπλοκο λόγο, αλλά εξαιτίας της βραδύτερης ανάπτυξης της προσφοράς χρήματος.

Το Bitcoin, που χρησιμοποιείται για τη μετακίνηση χρημάτων γρήγορα και ανώνυμα, πολλές φορές απορρίπτεται ως νόμισμα καθώς θεωρείται πολύ ευμετάβλητο για να επενδύσει κανείς σε αυτό.

Ο λόγος που το 2016 φαίνεται να είναι διαφορετικό, είναι ότι η τιμή του Bitcoin πιθανόν να οδηγηθεί σε μεγάλο βαθμό από παρόμοιους παράγοντες με αυτούς που παρουσιάζουν παραδοσιακά νομίσματα, ακολουθώντας τις παλιές αρχές της προσφοράς και της ζήτησης.

Όπως αναφέρει ο Daniel Masters, συνιδρυτής της Global Advisors, η τιμή του Bitcoin θα μπορούσε το 2016 να δοκιμάσει τα υψηλά του 2013, πάνω από τα 1.100 δολάρια και εν συνεχεία να αναπτύξει ταχύτητα και να αυξηθεί στα 4.400 δολάρια μέχρι τα τέλη του 2017.

Αυτό, σύμφωνα με τον Masters, μπορεί να γίνει εξαιτίας πολλών παραγόντων, περιλαμβανομένης της αύξησης αποδοχής πληρωμών σε Bitcoin από μεγάλες εταιρείες, αυξάνοντας ταχέως το ενδιαφέρον και τις επενδύσεις στην τεχνολογία «blockchain» που στηρίζει τις συναλλαγές με Bitcoin, καθώς επίσης να αυξήσει τη ζήτηση από την Κίνα καθώς το νόμισμά της αποδυναμώνεται και η οικονομία της επιβραδύνεται.

Μάλιστα, σημειώνει ότι «αν ο ΟΠΕΚ έρθει αύριο και πει ότι σε έξι μήνες θα μειώσει στο μισό την παραγωγή πετρελαίου, η τιμή του αργού θα αντιδράσει αμέσως. Όμως, η αγορά Bitcoin είναι ακόμη στα σπάργανα και δεν νομίζω ότι αυτός ο παράγοντας αποτιμάται πλήρως στην τιμή».

Σημειώνεται ότι τους τελευταίους τρεις μήνες η τιμή του Bitcoin έχει σχεδόν διπλασιαστεί, θέτοντάς το σε πορεία να καταγράψει το καλύτερο τρίμηνο σε δύο χρόνια.

Τον περασμένο μήνα έφθασε στα 500 δολάρια για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2014.

Όμως, σύμφωνα με τον Bobby Lee, διευθύνοντα σύμβουλο σε ένα από τα κορυφαία ανταλλακτήρια στην Κίνα, το BTCC, σημειώνει ότι η τιμή του Bitcoin θα μπορούσε να αυξηθεί ακόμη και οκτώ φορές, φθάνοντας στα υψηλά των 3.500 δολ. το επόμενο καλοκαίρι.

Σχετικά άρθρα