Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέσω Taxis οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Μέσω Taxis οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Taxis, Κοινωνικό Μέρισμα, Πρωτογενές Πλεόνασμα,

Μέσω του Taxis θα γίνουν οι αιτήσεις για την καταβολή της ενίσχυσης από το κοινωνικό μέρισμα, ενώ οι τελικοί δικαιούχοι αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο Πέμπτη.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημέτων (ΓΓΠΣ) θα είναι έτοιμη σε λίγες ημέρες να δεχθεί τις αιτήσεις, εφόσον έχουν ανακοινωθεί και οι τελικοί δικαιούχοι.

Συγκεκριμένα, όλοι οι δικαιούχοι που θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση τις επόμενες ημέρες, θα κάνουν αίτηση στο taxisnet για να λάβουν το επίδομα από το κοινωνικό μέρισμα που προβλέπεται από το πρωτογενές πλεόνασμα.

Η διαδικασία θα είναι ανάλογη με το επίδομα θέρμανσης, δηλαδή χωρίς να απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών, αφού τα εισοδήματα θα διασταυρώνονται από την ΓΓΠΣ σε πραγματικό χρόνο. Η ΓΓΠΣ μέσω του taxis θα ελέγχει τα εισοδήματα των δικαιούχων και στο taxisnet θα μπορεί ο αιτούμενος να δει εάν το δικαιούται.Για τα υπόλοιπα κριτήρια που θα θεσπιστούν θα αντλούνται στοιχεία από τους αρμόδιους φορείς που τα πιστοποιούν, όπως για παράδειγμα την μακροχρόνια ανεργία θα την πιστοποιεί ο ΟΑΕΔ.

Τα κριτήρια για το επίδομα από το κοινωνικό μέρισμα αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο το βράδυ ημέρα Πέμπτη, ενώ το επίδομα στους δικαιούχους προβλέπεται ότι θα δοθεί λίγο μετά το Πάσχα με πιθανότερη ημερομηνία την 9η Μαΐου.

Σημειώνεται ότι στο πολυνομοσχέδιο καθορίστηκαν μόνο τα γενικά πλαίσια για τους δικαιούχους, με εξαίρεση τους ενστόλους για τους οποίους τα κριτήρια καθορίστηκαν λεπτομερώς.

Σχετικά άρθρα