Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θετικές δηλώσεις από Ρεν και Ντάισελμπλουμ

Θετικές δηλώσεις από Ρεν και Ντάισελμπλουμ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ecofin, Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, Γιάννης Στουρνάρας, Όλι Ρεν,

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο Ζάππειο Μέγαρο η άτυπη συνεδρίαση του Eurogroup, κατά τη διάρκεια του οποίου αναμένεται να δοθεί η πολιτική έγκριση της συμφωνίας με την τρόικα και να συζητηθεί το χρονοδιάγραμμα των δόσεων.

Θα συζητήσουμε για το χρονοδιάγραμμα εκταμίευσης των δόσεων και την αξιολόγηση της τρόικας δήλωσε προσερχόμενος ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Θετικό το μήνυμα του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος προσερχόμενος δήλωσε: «Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ. Η Ελλάδα ανακάμπτει κι επιστρέφει στην ανάπτυξη. Αυτό καταδεικνύεται και από το πρωτογενές πλεόνασμα. Είμαστε αισιόδοξοι».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Επίτροπος για τις οικονομικές υποθέσεις Όλι Ρεν, ο οποίος επισήμανε: «Έχουμε ευχάριστα νέα από την Ελλάδα· Η χώρα ανακάμπτει».

Ερωτηθείς για την εκταμίευση των δόσεων, ο κ. Ρεν ξεκαθάρισε ότι σημερα θα υπάρξει πολιτική στήριξη για την συμφωνία που επιτεύχθηκε με την τροικα σε τεχνικό επίπεδο και οι επίσημες αποφάσεις για τις δόσεις θα ληφθούν αργότερα.

Ερωτηθείς για το χρέος, ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι η σχετική συζήτηση θα αρχίσει μετά την επιβεβαίωση του πλεονασματος από την Eurostat και θα γίνει στη διάρκεια ή μετα το καλοκαίρι.

Σχετικά άρθρα