Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο παρά πέντε η συμφωνία Αθήνας – δανειστών – Συνεχίζεται το θρίλερ των κόκκινων δανείων

Στο παρά πέντε η συμφωνία Αθήνας – δανειστών – Συνεχίζεται το θρίλερ των κόκκινων δανείων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Σταθάκης, Δάνεια, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Κόκκινα Δάνεια, Μνημόνιο, Τρόικα,

Στο παρά πέντε φαίνεται πως θα επιτευχθεί η όποια συμφωνία της κυβέρνησης με το κουαρτέτο, αφού για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα οι συναντήσεις των Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργου Σταθάκη δεν απέδωσαν καρπούς.

Οι δύο υπουργοί αποχώρησαν από το ξενοδοχείο, στο οποίο διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ανανεώνοντας το ραντεβού για σήμερα, Πέμπτη, ενώ η προθεσμία για την εύρεση μίας χρυσής τομής λήγει την Παρασκευή.

Η απόσταση των δύο πλευρών είναι μεγάλη για τα ζητήματα που έχουν τεθεί επί τάπητος, που είναι η διαχείριση των κόκκινων δανείων και το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Το πρωί έχει προγραμματισθεί συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με αντικείμενο το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ενώ το απόγευμα θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Γιώργο Σταθάκη για τα κόκκινα δάνεια.

Στην πολύωρη συνάντηση της Τετάρτης με τους δύο υπουργούς αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα κόκκινα δάνεια χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα σε ότι αφορά την επίτευξη συμφωνίας ενώ έγινε και μια πρώτη διερευνητική συζήτηση για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Ως γνωστόν η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να εξαιρεθούν από τη διαχείριση και την πώληση σε Funds τα δάνεια των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Οι θεσμοί από την πλευρά τους φέρεται να επιμένουν στο να μην υπάρχουν εξαιρέσεις από τη διαδικασία αυτή και να πωληθούν όλα τα κόκκινα δάνεια σε distress funds, συμπεριλαμβανομένων και των σχεδόν 35 δισ. ευρώ στεγαστικών.

Σχετικά άρθρα