Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

To υπουργείο Οικονομικών πήρε πίσω το μέτρο των αποδείξεων

To υπουργείο Οικονομικών πήρε πίσω το μέτρο των αποδείξεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αποδείξεις, Αφορολόγητο Όριο, Υπουργείο Οικονομικών,

Σε έκτακτη υπαναχώρηση προέβη το Υπουργείο Οικονομικών μετά τα όσα «άκουσε» για την συγκέντρωση αποδείξεων – την τελευταία στιγμή – στο 10% του εισοδήματος του φορολογούμενου αφού οι υπεύθυνοι στο ΥΠΟΙΚ μέσα σε τρεις ώρες πήραν πίσω τη συλλογή αποδείξεων για το 2015 και ακύρωσαν όλα όσα είπαν το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω διάταξη του νομοσχεδίου όριζε ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν αποδείξεις για τα φετινά εισοδήματα. Οι αποδείξεις θα έπρεπε να καλύπτουν το 10% του δηλωθέντος εισοδήματος. (Για παράδειγμα, ένας μισθωτός που έχει ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ, έπρεπε να δηλώσει αποδείξεις αξίας 1.000 ευρώ. Εφόσον δεν το κάνει, θα του επιβαλλόταν πρόστιμο 22% επί της αξίας των αποδείξεων που λείπουν. Έτσι, στην προκειμένη περίπτωση θα επιβαλλόταν πρόσθετος φόρος 220 ευρώ).

Το σύστημα συγκέντρωσης και προσκόμισης αποδείξεων για την κατοχύρωση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος ισχύει και φέτος διευκρινίζουν πηγές του Υπουργείου, περιγράφοντας τι θα προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί.

Σχετικά άρθρα