Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ενημερώνει το Eurogroup ο Τσακαλώτος – Σε εκκρεμότητα 13 προαπαιτούμενα

Ενημερώνει το Eurogroup ο Τσακαλώτος – Σε εκκρεμότητα 13 προαπαιτούμενα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Βρυξέλλες, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ευρωζώνη, Κόκκινα Δάνεια, Προαπαιτούμενα Μέτρα, Τρόικα, Υπουργείο Οικονομικών,

Συνεδριάζει στις Βρυξέλλες το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών των κρατών μελών της ευρωζώνης, στην οποία θα συζητηθεί η πορεία υλοποίησης του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων, ενώ την Τρίτη αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα και οι θεσμοί.

Η συζήτηση για την Ελλάδα στο Eurogroup θα είναι σύντομη και «δεν θα υπάρξουν πολιτικά συμπεράσματα», σύμφωνα με αξιωματούχο της ευρωζώνης.

Όπως ο ίδιος ανάφερε, θα γίνει μια σύντομη ενημέρωση από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και από τους εκπροσώπους των θεσμών για τις μεταρρυθμίσεις και τα χρονοδιαγράμματα που θα ακολουθηθούν.

Μέσα στις επόμενες μέρες πρέπει να κλείσουν 13 προαπαιτούμενα, χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτά ούτε αυξήσεις φόρων ούτε το ασφαλιστικό.

Το πακέτο όμως περιλαμβάνει τα κόκκινα δάνεια, την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, την προετοιμασία του νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων, το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και την τιμολόγηση των εξετάσεων διαγνωστικών κέντρων.

Σχετικά άρθρα