Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θέλουν “αίμα” οι δανειστές – Απαιτούν μείωση συντάξεων από 6% έως 30%!

Θέλουν “αίμα” οι δανειστές –  Απαιτούν μείωση συντάξεων από 6% έως 30%!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Κατρούγκαλος, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Συντάξεις,

Ασφυκτικές είναι οι πιέσεις των δανειστών για “αίμα” στις συντάξεις, με περικοπές από 6% έως και 30% σε τρία σενάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με πρωτεργάτη το ΔΝΤ οι δανειστές έχουν ήδη ενημερώσει την ελληνική κυβέρνηση και τον κ. Κατρούγκαλο, φυσικά , ότι για να υλοποιηθεί η πρόβλεψη του προϋπολογισμού για περικοπή 1,8 δισ. ευρώ στο ασφαλιστικό, απαιτούνται περικοπές στις συντάξεις .

Τα σενάρια που έδωσε το κουατρέτο στην κυβέρνηση είναι:

-Οριζόντια μείωση 6% σε όλες τις συντάξεις από το πρώτο ευρώ ή

-Μείωση 15% στις συντάξεις πάνω από 800 ευρώ ή

-Μείωση 30% για τις συντάξεις πάνω από 1000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δανειστές υποστηρίζουν ότι απαιτούνται επιπλέον μέτρα ύψους 1,8 δισ. ευρώ τα οποία θα προέλθουν από την περικοπή των συντάξεων, καθώς έχει απορριφτεί η πρόταση για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

Για να εξοικονομηθεί το ποσό, το επικρατέστερο σενάριο είναι να μειωθούν κατά 15% οι συντάξεις άνω των 800 ευρώ. Την ίδια εκτίμηση είχαν, άλλωστε, εδώ και δύο μήνες και οι ειδικοί στην ασφάλιση που «μιλούσαν» την γλώσσα των αριθμών.

Το υπουργείο Εργασίας υποστηρίζει ότι το κουαρτέτο έχει δεχθεί ότι η χώρα κάλυψε το στόχο για εξοικονόμηση 0,6% της δαπάνης, ενώ για το θέμα της αύξησης των εισφορών τονίζει ότι το μείγμα εναλλακτικών λύσεων που προτείνει ως ισοδύναμο για να μην μειωθούν οι συντάξεις δεν αφορά στην αύξηση μόνο των εργοδοτικών εισφορών αλλά και των εισφορών των εργαζόμενων (0,50 για τους εργοδότες, 0,50 για τους εργαζόμενους).

Σχετικά άρθρα