Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ταξίδι – αστραπή της τρόικα στην Αθήνα – Θα δώσουν μια «γεύση» για τις διαπραγματεύσεις

Ταξίδι – αστραπή της τρόικα στην Αθήνα – Θα δώσουν μια «γεύση» για τις διαπραγματεύσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Προαπαιτούμενα Μέτρα, Τρόικα, Φορολογία,

Στην Αθήνα βρίσκονται ήδη οι Θεσμοί, ώστε να δώσουν μία πρώτη γεύση για τη στάση που θα τηρηθεί στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες, για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων, αλλά και για τα «αγκάθια» του Ασφαλιστικού, του φορολογικού και του πολυετούς προϋπολογισμού που θα «κλείσουν» την 1η αξιολόγηση και θα ανοίξουν την συζήτηση για το χρέος αλλά και την συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Οι επικεφαλής της Κομισιόν θα μιλήσουν στο συνέδριο του Ελληνοαμερικάνικού Επιμελητηρίου «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας».

Τις ελληνικές θέσεις θα παρουσιάσει λίγο νωρίτερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ενώ στο συνέδριο συμμετέχει και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Φραγκίσκος Κουτεντάκης.

Αν και οι δανειστές δεν ζήτησαν από την κυβέρνηση να συμπεριλάβει Ασφαλιστικό και φορολογικό στα προαπαιτούμενα για να ξεκλειδώσει η επόμενη υποδόση του 1 δισ. ευρώ, ωστόσο η ίδια θέλει να προχωρήσει πριν το τέλος του έτους στις μεταρρυθμίσεις σε ότι αφορά αυτά τα δύο «καυτά» μέτωπα, με σκοπό να ανοίξει γρήγορα η συζήτηση για το χρέος.

Σχετικά άρθρα