Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ελλάδα εξασφάλισε τα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Η Ελλάδα εξασφάλισε τα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bloomberg, Eurogroup, Ανακεφαλαιοποίηση Τραπεζών, Γερούν Ντάισελμπλουμ, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Μνημόνιο, Τράπεζες,

Το πράσινο φως του Eurogroup για την εκταμίευση των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών υπογραμμίζει σε δημοσίευμά του το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg, σημειώνοντας ότι την ίδια ώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός ζητά στήριξη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για να περάσει από το Κοινοβούλιο τα δύσκολα μέτρα των μεταρρυθμίσεων.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το αμερικανικό πρακτορείο, τα 6 από τα 10 δισ. ευρώ για τις τράπεζες, θα διοχετευθούν στην τρύπα των κόκκινων δανείων.

Παράλληλα, τα 2 δισ. ευρώ θα δοθούν για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας για να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία.

Το Bloomberg επικαλείται τη δήλωση του Ολλανδού υπουργού οικονομικών και προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι «η Ελλάδα ολοκλήρωσε τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για να λάβει τη δόση των 10 δισ. ευρώ που θα χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών».

Σχετικά άρθρα