Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλεξιάδης: Επανεξετάζουμε το θέμα του ειδικού φόρου στο κρασί

Αλεξιάδης: Επανεξετάζουμε το θέμα του ειδικού φόρου στο κρασί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κρασί, Τρύφων Αλεξιάδης,

«Επανεξετάζουμε το θέμα του κρασιού», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μετά τις αντιδράσεις τόσο από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και των ΑΝΕΛ, σχετικά με την επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης 0,40 ευρώ ανά λίτρο κρασιού, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο με τα συμπληρωματικά προαπαιτούμενα.

Μάλιστα, ο κ. Αλεξιάδης επεσήμανε ότι «σε αυτή την διαδικασία δεν είμαστε δογματικοί», ωστόσο επιχειρώντας να απαντήσει στους επικριτές της ρύθμισης είπε ότι δεν αφορά μόνο την εγχώρια οινοπαραγωγή αλλά και το εισαγόμενο κρασί.

Ο εκπρόσωπος των οινοποιών Γ. Σκούρας, ο οποίος κλήθηκε στη Βουλή να τοποθετηθεί επί της ρύθμισης, είπε ότι αν επιβληθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης «κατεδαφίζονται τα οργανωμένα οινοποιεία και ο οινοτουρισμός».

«Η ελληνική οινοποιία συμβάλλει στην οικονομική αναδιάρθρωση. Τα 0, 40 λεπτά ανά λίτρο θα είναι καταστροφή», είπε επισημαίνοντας ότι την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα επιβάλλεται φόρος στο κρασί, η Ε.Ε. το επιδοτεί με μηδενικό ειδικό φόρο. «Το προβλέπει το δίκαιο της Ε.Ε.», ανέφερε ο κ. Σκούρας, σημειώνοντας ότι τυχόν υιοθέτηση της ρύθμισης αυτής είναι αντίθετα με το σύνολο των οινοπαραγωγών της Ευρώπης και ζήτησε να μην ψηφιστεί.

Σχετικά άρθρα