Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μικρή φορολογική επιβάρυνση στο… κρασί

Μικρή φορολογική επιβάρυνση στο… κρασί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Σταθάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Κρασί, Μνημόνιο, Τρόικα,

«Τα σημαντικά ζητήματα που μας απασχολούσαν τις τελευταίες ημέρες λύθηκαν» δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Γιώργο Σταθάκη, μετά την επίτευξη συμφωνίας με τους θεσμούς.

«Ηταν μια δύσκολη διαπραγμάτευση, στην οποία είχαμε μεγάλη πίεση χρόνου λόγω της ανακεφαλαιοποίησης. Το καλοκαίρι η πίεση ήταν το Grexit, τώρα η ανακεφαλαιοποίηση. Η υπόσχεσή μας στον ελληνικό λαό να διαπραγματευτούμε και να κερδίσουμε πράγματα συνεχίζεται», συμπλήρωσε. Ο οδικός χάρτης περιλαμβάνει τρία βήματα: την ανακεφαλαιοποίηση, την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και τη συζήτηση για το χρέος».

Σύμφωνα ακόμα με τον κ. Τσακαλώτο, έχει βρεθεί λύση για το ΦΠΑ στην εκπαίδευση, για τα φάρμακα και τις 100 δόσεις, ενώ προανήγγειλλε και φόρο στο κρασί μιλώντας για 30 περίπου λεπτά φόρο στο μπουκάλι.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη Τύπου, «το EWG επιβεβαίωσε ότι έγινε η συμφωνία. Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί έκαναν θετικές δηλώσεις και αυτό θα βοηθήσει τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης».

Σημείωσε ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί το βράδυ της Πέμπτης και την Παρασκευή το EWG θα επιβεβαιώσει ότι ψηφίστηκε ό,τι συμφωνήθηκε.

Σε ό,τι αφορά στην ανακεφαλαιοποίηση, όταν γίνει γνωστό το ποσό που θα χρειαστεί το ΤΧΣ για την ανακεφαλαιοποίηση, θα γίνει η μεταβίβαση του ποσού που θα χρειαστεί από τα 10 δισ.

«Τα 2 δισ. ευρώ που αφορούν στα ληξιπρόθεσμα μπορούν να απελευθερωθούν νωρίτερα», εκτίμησε. Όπως είπε, οι επικεφαλής των θεσμών θα παραμείνουν μέχρι την Παρασκευή, για να συμφωνηθεί το δεύτερο πακέτο των milestones και τα επόμενα βήματα.

Σχετικά άρθρα