Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Την Δευτέρα 23/11 αναμένεται να εγκριθεί η εκταμίευση των 10+2 δισ. ευρώ

Την Δευτέρα 23/11 αναμένεται να εγκριθεί η εκταμίευση των 10+2 δισ. ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ESM, Eurogroup, Γενόσημα Φάρμακα, Πλειστηριασμοί Ακινήτων,

Τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου αναμένεται να εγκριθεί η εκταμίευση της πρώτης υποδόσης των 2 δισ. ευρώ, καθώς και των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σύμφωνα με υψηλόβαθμο παράγοντα που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ οικονομικού επιτελείου και εκπροσώπων των θεσμών.

Τη σχετική απόφαση για την εκταμίευση θα λάβει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), ο οποίος θα συνεδριάσει στο περιθώριο του προγραμματισμένου για την ίδια ημέρα Eurogroup. Σημειώνεται ότι το Eurogroup έχει ως αντικείμενο τους προϋπολογισμούς των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πολυνομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί την Τρίτη στη Βουλή, θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τις διατάξεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς (για τους δανειολήπτες του «νόμου Κατσέλη»), τις τιμές των γενόσημων φαρμάκων, τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και τις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το νομοθέτημα για τα μη εξυπηρετούμενα («κόκκινα») δάνεια θα έρθει σε μεταγενέστερο χρόνο, ενώ τώρα σχεδιάζεται η στρατηγική διαχείρισης και πώλησης των συγκεκριμένων δανείων.

Σχετικά άρθρα