Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το κόλπο της κυβέρνησης για να περάσει ως ισοδύναμο το τέλος στο τζόγο του ΟΠΑΠ

Το κόλπο της κυβέρνησης για να περάσει ως ισοδύναμο το τέλος στο τζόγο του ΟΠΑΠ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, ΟΠΑΠ, ΦΠΑ - Φόρος Προστιθέμενης Αξίας,

Στην τελική ευθεία, πριν από τη μεγάλη «μάχη» του Eurogroup της Δευτέρας, βρίσκεται η κυβέρνηση, που επιχειρεί στο παρά πέντε να βρει τα ισοδύναμα.

Μετά το «τελεσίγραφο» Μοσκοβισί «πρώτα τα μέτρα και μετά η υποδόση», κυβέρνηση και δανειστές εντείνουν τις συζητήσεις μέσω τηλεδιασκέψεων και ανταλλαγή email, με στόχο να βρεθούν κοινά αποδεκτές λύσεις στα ανοιχτά «μέτωπα». Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε νέα πολύωρη τηλεδιάσκεψη με τους δανειστές, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες σήμερα και αύριο, προκειμένου να καταστεί εφικτή η εξεύρεση λύσης μέσα στο Σαββατοκύριακο, έτσι ώστε να υπάρξουν συγκεκριμένες αποφάσεις στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα.
Στο θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, φαίνεται πως υπάρχουν ακόμη δυσκολίες οι οποίες, αν δεν ξεπεραστούν και τελικά δεν βρεθούν τα περιβόητα ισοδύναμα, θα παραμείνει το 23% και τότε η κυβέρνηση θα έχει υποστεί σημαντικό πολιτικό κόστος.

Η αναζήτηση ισοδυνάμων για να μην εφαρμοστεί ο ΦΠΑ επικεντρώνεται στην επιβολή ειδικού τέλους πέντε λεπτών ανά στήλη σε όλα τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ και όχι μόνο στο ΚΙΝΟ.

Yψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος αποκάλυψε ότι τα σχέδια επιβάρυνσης με πέντε λεπτά του ευρώ αφορά κάθε στήλη τυχερών παιχνιδιών που παίζεται στα πρακτορεία και όχι μόνο στο ΚΙΝΟ, μέτρο που θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα έως και 500 εκατ. ευρώ. Μάλιστα ο ίδιος επισήμανε πως κάτι τέτοιο δεν αντιβαίνει στη σύμβαση ιδιωτικοποίησης της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Η κυβέρνηση θα περάσει την επιβάρυνση ως ειδικό τέλος πέντε λεπτών και όχι ως φόρο και έτσι εκτιμά ότι ξεπερνά το φόβο της σύμβασης του ΟΠΑΠ.

Σχετικά άρθρα