Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εντός της ημέρες οι αποφάσεις για τέλη κυκλοφορίας, ΦΠΑ και επίδομα θέρμανσης

Εντός της ημέρες οι αποφάσεις για τέλη κυκλοφορίας, ΦΠΑ και επίδομα θέρμανσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Euroworking Group, Επίδομα Θέρμανσης, Ιδιωτικά Σχολεία, Τέλη Κυκλοφορίας, Υπουργείο Οικονομικών, ΦΠΑ - Φόρος Προστιθέμενης Αξίας,

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας, τον ΦΠΑ στην Παιδεία αλλά και τα επιδόματα θέρμανσης.

Παρόλα αυτά τα κόκκινα δάνεια δεν θα βρεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων της τηλεδιάσκεψης του Euroworking Group, που θα προετοιμάσει τις αποφάσεις που θα λάβει την Δευτέρα το συμβούλιο Eurogroupγια την δόση των 2 δισ. για την Ελλάδα.

Για την ώρα δεν είναι ξεκάθαρα τα μέτρα που θα λειτουργήσουν σαν αντιστάθμισμα για την μη επιβολή του ΦΠΑ. Με τη χθεσινή ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνει μεν ότι ο φόρος στην ιδιωτική εκπαίδευση ακυρώνεται, αλλά λέει πως τα ισοδύναμα θα ανακοινωθούν «σύντομα».

Ταυτόχρονα επιβαρύνσεις φέρνουν οι τελικές αποφάσεις του κυβερνητικού και οικονομικού επιτελείου για τα τέλη κυκλοφορίας, οι οποίες θα ανακοινωθούν σήμερα μαζί με τις αποφάσεις για αλλαγές στον τρόπο χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης.

Οι αλλαγές θα αφορούν σύμφωνα με πληροφορίες στη μείωση των επιβαρύνσεων για παλαιά αυτοκίνητα άνω της 10 ετίας σε ποσοστό γύρω στο 15% ενώ θα υπάρξουν σημαντικές αυξήσεις τελών για τα ΙΧ αντιρρυπαντικής τεχνολογίας που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο του 2010.

Τα αυτοκίνητα αυτά είτε πλήρωναν μηδενικά τέλη οπότε θα επιβαρυνθούν για πρώτη φορά με τέλος είτε θα αυξηθούν τα τέλη που ήδη πλήρωναν και ήταν ιδιαίτερα χαμηλά, αναφέρουν από το οικονομικό επιτελείο.

Για το επίδομα θέρμανσης οι αποφάσεις φαίνεται να έχουν «κλειδώσει». Το ποσό της επιδότησης πρόκειται σύμφωνα με τις πληροφορίες να μειωθεί στα 25 λεπτά το λίτρο έναντι 35 λεπτών πέρυσι και να γίνουν αυστηρότερα τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια με βάση τα οποία καταβάλλεται στα νοικοκυριά.

Με τις αλλαγές αυτές η ετήσια δαπάνη για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης προβλέπεται ότι θα περιορισθεί στα 105 εκατ. ευρώ από 210 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Σε κάθε περίπτωση πάντως τα επιδοτούμενα νοικοκυριά θα προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης σε επίπεδα κάτω των 60 λεπτών το λίτρο.

Σχετικά άρθρα