Μετάλλαξη ΔέλταΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΦΠΑ 23% στο μοσχάρι και απαλλαγή της ιδιωτικής παιδείας

ΦΠΑ 23% στο μοσχάρι και απαλλαγή της ιδιωτικής παιδείας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ιδιωτικά Σχολεία, Κρέας, ΚΤΕΟ, Μέγαρο Μαξίμου, ΦΠΑ,

Το Μέγαρο Μαξίμου εξετάζει εισήγηση από το υπουργείο Οικονομικών να πάει τελικά το ΦΠΑ 23% από την εκπαίδευση στο μοσχαρίσιο κρέας και να αντικαταστήσει των ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Το θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση άνοιξε με την απόφαση της κυβέρνησης το καλοκαίρι να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ από το 13% στο 23% στο μοσχαρίσιο κρέας.

Τότε η κυβέρνηση επέλεξε να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στο μοσχάρι και να επιβληθεί 23% στην εκπαίδευση.

Ωστόσο η απόφαση της επιβολής ΦΠΑ στην εκπαίδευση προκαλεί μεγάλο βάρος στις ελληνικές οικογένειες και ο Αλέξης Τσίπρας, προεκλογικά δεσμεύτηκε ότι το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί.

Στη συνέχεια υπήρξε η απόφαση της κυβέρνησης για κλιμακωτό ΦΠΑ στην εκπαίδευση, όμως η Κομισιόν ξεκαθάρισε ότι η νομοθεσία προβλέπει είτε μηδενικό ΦΠΑ είτε 23%.

Έτσι παρά τη δήλωση του υπουργού Παιδείας Νάικου φίλη προ ημερών ότι είναι καλύτερα να επιβληθεί ΦΠΑ στην παιδεία, παρά στο μοσχάρι, το υπουργείο οικονομικών επαναφέρει πρόταση για εφαρμογή του αρχικού πλάνου, καθώς τα ισοδύναμα από τα τέλη κυκλοφοροίας, τα ΚΤΕΟ, τα ποτά και τα τσιγάρα δεν βγάζουν τον λογαριασμό.

Σημειώνεται πως ο ΦΠΑ στο μοσχάρι κατέβηκε στον χαμηλό συντελεστή 135 με παρέμβαση των Γάλλων οι οποίοι εξάγουν μεγάλες ποσότητες μοσχαρίσιου κρέατος στην Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα