Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάρδας: Γαλλικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στο «θερινό Νταβός»

Μάρδας: Γαλλικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στο «θερινό Νταβός»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Μάρδας,

«Θέλουμε ένα νησί να το κάνουμε παγκόσμιο συνεδριακό κέντρο και στο πλαίσιο βέβαια του καλοκαιριού, να γίνεται και το “θερινό Νταβός”, δηλαδή συναντήσεις αρχηγών κρατών ή αξιωματούχων, κάτι το οποίο γίνεται στο Νταβός της Ελβετίας το χειμώνα», σχολίασε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

«Θα χτιστεί ένα νησί, όπου κάθε κράτος-μέλος του ΟΗΕ θα κληθεί, έτσι ώστε να τού δοθεί ένας συγκεκριμένος φόρος και θα χτίσει τη δική του εστία. Η αρχιτεκτονική κι όλα αυτά θα είναι δεδομένα, δεν θα κάνει ο καθένας ό,τι θέλει βέβαια. Απλά και μόνο θα αναλάβει το κόστος του χτισίματος αυτής της εστίας που δεν είναι κάτι φοβερό και τρομερό. Δεν είναι κάτι της τελευταίας στιγμής, υπάρχει μια μελετητική ομάδα κεφάτων ανθρώπων, ούτε είναι εταιρίες συμβολαίων ούτε τίποτα. Μηχανικοί και οικονομολόγοι που λειτουργούμε εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, μάς ζήτησαν κι άλλα γραπτά μας κείμενα, τα οποία έχουν σχέση με τη στρατηγική ανάπτυξης και ήδη είναι αναρτημένα από το 2013, για να καταλάβουν ότι αυτό που προτείνουμε δεν είναι κάτι της τελευταίας στιγμής. Εμείς θεωρούμε τα όσα προτείνουμε ότι είναι εφικτά να γίνουν στο συγκεκριμένο νησί, σύμφωνα με τους υφιστάμενους νόμους, χωρίς να αλλοιωθεί και το φυσικό περιβάλλον του νησιού κι αν το καταφέρουμε, θα είναι κάτι ιδιαίτερα όμορφο. Οι Γάλλοι το είδαν με παρά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, δεν περίμενα βέβαια κάτι διαφορετικό. Ιδιαίτερα από τη γαλλική αντιπροσωπεία έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τα λεφτά θα τα δώσουν αυτοί.» σημείωσε μιλώντας στο Βήμα fm ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας.

Για το εσωτερικό οικονομικό και πολιτικό κλίμα και τις επενδύσεις στην Ελλάδα ο κ. Μάρδας είπε επίσης: «Εγώ είμαι αισιόδοξος σε αυτό το θέμα και θα έλεγα ότι οι 220 ψήφοι της προ των εκλογών περιόδου έδειξαν και την τάση, η οποία υπήρχε. Τώρα βέβαια, αν για διάφορους πολιτικούς λόγους κάποιοι αποστασιοποιούνται από ένα πλαίσιο που ψήφισαν, αυτό είναι ένα δικό τους πρόβλημα κι ένα πολιτικό πρόβλημα, το οποίο είναι εύλογο ότι θα συζητηθεί για αρκετό χρονικό διάστημα στη Βουλή. Είδαμε, εγώ τουλάχιστον για πρώτη φορά, ένα έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από τη πλευρά των Γάλλων (σ.σ.: στις συναντήσεις στο πλαίσιο της επίσκεψης Ολάντ). Συζητήσαμε θέματα του ενδιαφέροντός μας για περίπου 45’. Τους δόθηκαν πάρα πολλές γραπτές πληροφορίες, γιατί είχαμε περίπου ετοιμαστεί σε ορισμένες ερωτήσεις που πιθανότατα θα έκαναν, οπότε είχαμε έτοιμες απαντήσεις και τις δώσαμε και σε ό,τι αφορά το θέμα της προσέλκυσης επενδύσεων, έχει ρυθμιστεί ένα ραντεβού τον Γενάρη, έτσι ώστε να εξειδικεύσουμε κάποια θέματα, τα οποία τέθηκαν τώρα επί τάπητος.»

Σχετικά άρθρα