Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ψάχνουν να βρουν τη «χρυσή τομή» λίγο πριν την αναχώρηση της τρόικα

Ψάχνουν να βρουν τη «χρυσή τομή» λίγο πριν την αναχώρηση της τρόικα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αναδιάρθρωση Χρέους, Βάλντις Ντομπρόβσκις, Γιώργος Σταθάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κόκκινα Δάνεια, Τρόικα,

Με πολλά θέματα ανοιχτά μεταξύ Αθήνας και τρόικας, η ελληνική κυβέρνηση θα προσπαθήσει ακόμη ακόμη και την τελευταία στιγμή να βρει την «χρυσή τομή» στο θέμα της διαχείρισης των «κόκκινων δανείων».

Στη 1 το μεσημέρι αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου το κουαρτέτο των θεσμών με τους υπουργούς Οικονομικών Ευκ. Τσακαλώτο και Ανάπτυξης Γ. Σταθάκη, λίγο πριν η τροίκα αναχωρήσει από την Αθήνα.

Στη συνάντηση που θα πραγματοποιεί το μεσημέρι της Παρασκευής, αναμένεται να γίνει απολογισμός της πρώτης επίσκεψης των επικεφαλής των Θεσμών, η οποία χαρακτηρίζεται ως προπαρασκευαστική της πρώτης αξιολόγησης του νέου προγράμματος, αλλά και των δύο πακέτων προαπαιτούμενων.

Μετά τα δύο πακέτα θα ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση από το κουαρτέτο των Θεσμών και θα ανοίξει ο δρόμος της διαπραγμάτευσης για την αναδιάρθρωση του χρέους.

«Η κυβέρνηση της Ελλάδας πρέπει να ‘τρέξει’ προκειμένου να λάβει τα δύο δισ. ευρώ σε δάνεια διάσωσης μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας», ανέφερε ανώτατη πηγή από το ευρωσύστημα, χθες, στο MNI, τονίζοντας πως η Αθήνα εξακολουθεί να πρέπει να καλύψει περίπου 30 από τα 48 προαπαιτούμενα που συνδέονται με την υποδόση που εκκρεμεί.

Κορυφαία πηγή από την Κομισιόν ανέφερε πως τα σχόλια του Ντομπρόβσκις ήταν βάσει της άποψης της Επιτροπής, «γιατί υπάρχει τώρα ειλικρινής πολιτική βούληση από την ελληνική κυβέρνηση να ολοκληρώσει την αξιολόγηση μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου». Σημειώνεται ότι ο κ. Ντομπρόβσκις θα επισκεφθεί την Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.

Σχετικά άρθρα