Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Χουλιαράκης έδωσε το χρονοδιάγραμμα για την άρση των capital controls

Ο Χουλιαράκης έδωσε το χρονοδιάγραμμα για την άρση των capital controls
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Χουλιαράκης, Οικονομική Ύφεση, Πρωτογενές Πλεόνασμα, Τράπεζες,

Στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2016 υπολογίζεται η άρση των capital controls σύμφωνα με τα όσα είπε στην ομιλία του στην Επιτροπή της Βουλής, όπου συζητείται το προσχέδιο του πρϋπολογισμού του 2016 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Πέραν τούτου, ο κ. Χουλιαράκης αναφέρθηκε εκτενώς στην αναθεώρηση των στοιχείων για την ύφεση του 2015 και του 2016, τονίζοντας ότι τα νέα βελτιωμένα στοιχεία για την ύφεση και το πρωτογενές πλεόνασμα θα συμπεριληφθούν στον τελικό προϋπολογισμό.

«Είναι προς το καλύτερο η αναθεώρηση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χουλιαράκης επαναλαμβάνοντας πως αντί της προβλεπόμενης ύφεσης 2,3% για το 2015 η πρόβλεψη πλέον είναι 1,4%, ενώ αντί για 1,5% το 2016 η αναθεωρημένη πρόβλεψη θα είναι 1,3%.

«Τα δημοσιονομικά μεγέθη θα είναι βελτιωμένα και για 2015 και για 2016 λόγω εσόδων. Είναι καλύτερη η βάση του 2015. Αυτό θα αποτυπωθεί στη ροή εσόδων του προϋπολογισμού του 2016. Άγκυρα του προϋπολογισμού του 2016 είναι ο στόχος πρωτογενούς ισοζυγίου. Στο δεύτερο πρόγραμμα στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος ήταν 4,5% ΑΕΠ. Πλέον ο στόχος είναι 0,5% του ΑΕΠ. Το γεγονός ότι ο δημοσιονομικός στόχος του 2015 είναι μικρότερος επιτρέπει στην κυβέρνηση να μην πάρει νέα μέτρα. Πρώτη δέσμευση είναι η δημοσιονομική ισορροπία. Τα δημόσια οικονομικά δεν θα επιστρέψουν εκεί που ήταν πριν από το 2009. Δεύτερη δέσμευση είναι η κοινωνική δικαιοσύνη και η αντιμετώπιση της προϊούσας δημοσιονομικής κρίσης», κατέληξε ο κ. Χουλιαράκης.

Σχετικά άρθρα