Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Aπό φέτος οι ανατροπές στα τέλη κυκλοφορίας (;) – Χαράτσια φωτιά για μεσαία ΙΧ

Aπό φέτος οι ανατροπές στα τέλη κυκλοφορίας (;) – Χαράτσια φωτιά για μεσαία ΙΧ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτοκίνητο, Τέλη Κυκλοφορίας, Τρύφων Αλεξιάδης,

Ανοικτό το ενδεχόμενο για αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας από φέτος, άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται ανατροπές καθώς το υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν αρκετά σενάρια και λύσεις. Στο στόχαστρο πάντως φαίνεται πως μπαίνουν και πάλι τα αυτοκίνητα μεσαίου κυβισμού δηλαδή από 1400 κυβικά και άνω, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός.

Οι τελικές αποφάσεις για τα τέλη αναμένεται να ληφθούν μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ώστε σε 20 ημέρες να αναρτηθούν στα Taxis, τα εκκαθαριστικά.

Δίνοντας πάντως το στίγμα των προθέσεων του υπουργείου, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε πως στόχος είναι: «Να χαμηλώσουμε στα χαμηλά και να αυξήσουμε στα μεσαία και υψηλά» ενώ μιλώντας στον Βήμα FM άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οι όποιες αλλαγές να εφαρμοστούν μέσα στο 2015 λέγοντας:«Ισως υπάρξουν και φέτος αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, αλλά αυτό είναι θέμα απόφασης γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής». Στο πλαίσιο αυτό, είναι πιθανό να υπάρξει μία ελάφρυνση σε ορισμένες κατηγορίες ιδιοκτητών ΙΧ και να μετατεθεί το βάρος σε άλλες κατηγορίες.

Τα σενάρια

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι έχουν πέσει σενάρια για αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας, ενώ εξετάζεται και η καταβολή τελών για όσους ιδιοκτήτες ΙΧ είχαν απαλλαγή έως τώρα. Παράλληλα, εξετάζουν το ενδεχόμενο καταβολής περισσότερων τελών κυκλοφορίας από οικογένειες που διαθέτουν δύο και περισσότερα αυτοκίνητα στην ιδιοκτησία τους, αλλά και η σύνδεση του ύψους των τελών κυκλοφορίας, με την εμπορική αξία του αυτοκινήτου.

Έτσι αναμένεται να επιβαρυνθούν περιισσότερο:

-Τα νοικοκυριά με δυο ενήλικες που έχουν τρίτο ή και τέταρτο ΙΧ θα επιβαρυνθούν σε σχέση με όσα καταβάλλουν σήμερα. Αντίστοιχα, το νοικοκυριό με έναν φορολογούμενο και περισσότερα από ένα ΙΧ επίσης θα επιβαρυνθεί.

– Περιβαλλοντικό Τέλος: Για τα παλιά και ρυπογόνα αυτοκίνητα και πιθανα και τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα – σύμφωνα με πληροφορίες του enikonomia – εξετάζεται η εισαγωγή του Περιβαλλοντικό Τέλος. Το κόστος αναμένεται να κυμανθεί από 30 έως και 70 ευρώ ετησίως.

Επίσης, στα σενάρια που εξετάζονται περιλαμβάνεται και η αύξηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης στα επίπεδα της βενζίνης.

Σχετικά άρθρα