Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καθ΄οδόν προς την Ελλάδα 35 δισ. ευρώ από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία

Καθ΄οδόν προς την  Ελλάδα 35 δισ. ευρώ από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης,

Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η νομοθετική πρόταση της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης για την Ελλάδα για την άμεση χρηματοδότηση 35 δισ. ευρώ και τη λήψη έκτακτων μέτρων υπέρ της ταχύτατης υλοποίησης.

Την πρόταση, που εγκρίθηκε με ισχυρή πλειοψηφία (586 ψήφους υπέρ, 87 κατά, 21 αποχές), εισηγήθηκε η ευρωβουλευτής Ίσκρα Μιχαήλοβα (Βουλγαρία) από την ομάδα των Φιλελευθέρων, και αφορά στη χρηματοδότηση από τα Ταμεία Περιφερειακής Ανάπτυξης, Συνοχής, Κοινωνικό και Θαλάσσης και Αλιείας, για την περίοδο 2014-2020.

Βάσει των έκτακτων μέτρων που προτείνονται, η Ελλάδα απαλλάσσεται από την υποχρέωση εθνικής συγχρηματοδότησης, ενώ παράλληλα, πράγμα που σημαίνει ότι τα κονδύλια αυτά μπορούν να απορροφηθούν άμεσα αφού δεν χρειάζεται ούτε ευρώ από μέρους.

Ακόμη αυξάνεται κατά 3,5% το επίπεδο της αρχικής προχρηματοδότησης, που θα δώσει πρόσθετη άμεση ρευστότητα για επενδύσεις.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι την έγκριση προσπάθησαν να μπλοκάρουν με τροπολογίες οι δύο ακροδεξιές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η «Ευρώπη Ελευθερίας και Άμεσης Δημοκρατίας» (EFD) του Βρετανού Νάιτζελ Φάρατζ και η «Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας» (ENF) της Γαλλίδας Μαρίν Λε Πεν, οι οποίες πάντως απορρίφθηκαν.

Στην πλειονότητά τους οι τροπολογίες παρουσίαζαν την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη ως μια λύση για την Ελλάδα προκειμένου «να διορθώσει τη χρηματοοικονομική της κατάσταση», ή ακόμα διότι «είναι η μοναδική έκβαση προκειμένου να ξεφύγει η χώρα από την κρίση ρευστότητας», όπως ισχυρίζεται η Μαρίν Λε Πεν.

Σχετικά άρθρα