Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν ξεπουλιούνται σε distress funds τα κόκκινα δάνεια – Τι γίνεται με επιχειρηματικά

Δεν ξεπουλιούνται σε distress funds τα κόκκινα δάνεια – Τι γίνεται με επιχειρηματικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δάνεια, Εθνική Τράπεζα, Ελληνική Ένωση Τραπεζών, Κόκκινα Δάνεια, Νόμος Κατσέλη, Τράπεζα της Ελλάδος, Υπουργείο Οικονομικών,

Αποκλείει το σενάριο πώλησης των «κόκκινων δανείων» σε επενδυτικά κεφάλαια «κοράκια», τουλάχιστον για τα στεγαστικά και αυτά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το υπουργείο Οικονομίας που θέτει ως στόχο την ολοκλήρωση του πλαισίου μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου.

Τα «κόκκινα» στεγαστικά και εκείνα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Αυγή, είναι ήδη προστατευμένα βάσει της συμφωνίας της 13ης Ιουλίου, ενώ θα ακολουθήσουν και βελτιωμένες εκδοχές του νόμου Κατσέλη.

Σε σχέση με την κύρια κατοικία, τονίζεται στο ρεπορτάζ, αυτή είναι προστατευμένη μέχρι τουλάχιστον τις 31.12.2015. Αναφορικά με τα επιχειρηματικά, το πλαίσιο είναι υπό διαπραγμάτευση με τους δανειστές, όμως, όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας, «δεν υπάρχει νομοθεσία που να επιτρέπει την πώληση κόκκινων δανείων από τις τράπεζες σε distress funds», προσθέτοντας ότι ισχύει ο Κώδικας Δεοντολογίας της ΤτΕ, ενώ θα υπάρξουν σαρωτικές αλλαγές στο νόμο Δένδια.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα η επικεφαλής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη τάχθηκε υπέρ μίας δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας με τη ρύθμιση των δανείων που δεν εξυπηρετούνται.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, από το σύνολο των κόκκινων δανείων, το 5% είναι καταναλωτικά, το 65% μεγάλα επιχειρηματικά και το 35% στεγαστικά και δάνεια των μικρομεσαίων.

«Η κυβέρνηση θα επιδιώξει να υπάρξει θετική αντιμετώπιση των στεγαστικών και των δανείων των μικρομεσαίων» σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας, ενώ όπως ανέφερε χθες, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή στο τέλος του μήνα.

Σχετικά άρθρα