Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συντελεστές φορολογίας – σοκ μέχρι και 65%

Συντελεστές φορολογίας – σοκ μέχρι και 65%
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Υπουργείο Οικονομικών, Φορολογία, Φόρος Εισοδήματος,

Σε λογική… Ολάντ κινείται το οικονομικό επιτελείο για όσους έχοντες δηλώνουν το χρόνο πάνω από 80.000 ή 100.000 ευρώ έσοδα, όπως αναφέρει σε αποκλειστικό ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Αγορά».

Υπενθυμίζεται ότι ο Φρνασουά Ολάντ είχε επιβάλει φορολογία 75% για τα μεγάλα εισοδήματα, γεγονός που «έδιωξε» πολλούς από την Γαλλία, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον Ζεράρ Ντεπαρτιέ.

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την επιβολη φορολογικού συντελεστή 65%, με στόχο να «πληρώσουν οι πλούσιοι».
Στη νέα φορολογική κλίμακα πρέπει να δοθεί το στίγμα της προοδευτικότητας και της αναδιανομής του πλούτου, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου, με επιπλέον συντελεστές που θα βοηθούν τα πολύ χαμηλά εισοδήματα και στον αντίποδα θα επιβαρύνουν τα υψηλά εισοδήματα από 80.000 ή 100.000 ευρώ και πάνω.

Πλήγμα θα δεχθούν και τα θεωρούμενα μεσαία εισοδήματα λόγω της ενσωμάτωσης της έκτακτης εισφοράς στο εισόδημα από το 2016. Παράγοντες του υπουργείου εκφράζουν φόβους ότι αν επιβληθεί το 65% θα συμπαρασύρει ανοδικά τον φόρο που σήμερα επιβάλλεται στα εισοδήματα που πιάνονται στον συντελεστή 42%, εάν μάλιστα επιβληθεί ενιαίος συντελεστής για τα εισοδήματα απ’ όλες τις πηγές.

Σχετικά άρθρα