Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλεξιάδης: Δεν θα υπάρξει επιβάρυνση στα χαμηλά εισοδήματα

Αλεξιάδης: Δεν θα υπάρξει επιβάρυνση στα χαμηλά εισοδήματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, Περιουσιολόγιο, Τρύφων Αλεξιάδης, Υπουργείο Οικονομικών,

Την διαβεβαίωση πως δεν θα υπάρξει καμία επιβάρυνση στα χαμηλά εισοδήματα αλλά και περιουσίες, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

“Σίγουρα δεν θα έχουμε φορολογική επιβάρυνση μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων και περιουσιών, διότι δεν είναι αυτή η πολιτική βούληση της κυβέρνησης, δεν είναι αυτό το οποίο συμφωνήσαμε στη συμφωνία, στο νόμο 4336”, ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ο κ. Αλεξιάδης εξήγησε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος, αναφερόμενος συγκεκριμένα στη φορολογική κλίμακα και τις φοροαπαλλαγές.

Ερωτηθείς αν τα εισοδήματα πάνω από τις 12.000 θα φορολογηθούν περισσότερο απ΄ό,τι σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απάντησε: “Ένα εισόδημα 12.000 που πιθανά να ζούνε τέσσερα άτομα, δηλ. άνεργη σύζυγος και δύο παιδιά, δεν είναι ένα μεγάλο εισόδημα. Άρα να είμαστε ρεαλιστές. Δεν πρόκειται να έχουμε κάτι τέτοιο”.

Επισήμανε ότι οι αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος θα είναι “λογικές” και “στόχος τους είναι να μεταφέρουν φορολογικό βάρος στα υψηλά εισοδήματα”.

Υπογραμμίζοντας, ακόμη, την ανάγκη υψηλής εισπραξιμότητας, τόνισε ότι “δεν έχει νόημα να προσθέτουμε φόρους, φόρους, πρέπει να προσθέτουμε έσοδα στο δημόσιο”.

Σχετικά με τη συλλογή αποδείξεων διευκρίνισε ότι για το 2015 θα συνεχίσει η συλλογή ωστόσο το 2016 θα υπάρξουν αλλαγές. Όπως είπε, το υπουργείο προσανατολίζεται στο να “χτίζεται” το αφορολόγητο μόνο με τη χρήση πλαστικού χρήματος, ψηφιακών συναλλαγών δηλαδή, είτε κάρτα -πιστωτική ή χρεωστική- είτε τραπεζικές συναλλαγές και μόνο με τον τρόπο αυτό να αναγνωρίζονται και διάφορες άλλες δαπάνες όπως οι ιατρικές.

Σε ό,τι αφορά τις υπό εξέταση αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας ο κ. Αλεξιάδης διευκρίνισε ότι στόχος είναι “να γίνουν πιο δίκαια και πιο αναλογικά”.

“Έχουμε εξωφρενικές περιπτώσεις, αμάξια μεγάλης αξίας λόγω των ρυθμίσεων για τα θέματα των ρύπων να έχουν πολύ μικρά τέλη κυκλοφορίας σε σχέση με άλλα αυτοκίνητα, τα οποία έχουν πανάκριβα τέλη κυκλοφορίας και είναι ασήμαντης αξίας”, σημείωσε.

Για το θέμα του περιουσιολογίου είπε ότι δεν πρέπει να ανησυχεί η πλειοψηφία των πολιτών, αλλά αντίθετα πρέπει “να ανησυχούν πάρα πολύ αυτοί που είχαν κάτι να κρύψουν και το έκρυβαν τόσα χρόνια”.

Οι αντιδράσεις στο θέμα αυτό από ορισμένους, όπως υποστήριξε, είναι “διότι θα εμφανιστούν τα αμοιβαία που έχουν στο εξωτερικό, οι μετοχές που έχουν στο εξωτερικό, τα χρήματα που έχουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, διότι μαθαίνουμε για τεράστια ποσά. Μια άλλη τραπεζική Ελλάδα είναι στο εξωτερικό”.

Σχετικά με τη ρύθμιση των 100 δόσεων ο κ. Αλεξιάδης διαβεβαίωσε ότι δεν πρέπει να ανησυχεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και εξήγησε ότι θα υπάρξουν αλλαγές σε όσες περιπτώσεις, από στοιχεία που έχουν οι φορολογικές υπηρεσίες, ο πολίτης έχει π.χ. τραπεζικές καταθέσεις ή άλλα εισοδήματα και μπορεί να πληρώσει λιγότερες από τις 100 δόσεις.

Σχετικά άρθρα