Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίχαλος: Απαιτείται πολιτική οξυδέρκεια και ρεαλισμός για την εφαρμογή των μέτρων

Μίχαλος: Απαιτείται πολιτική οξυδέρκεια και ρεαλισμός για την εφαρμογή των μέτρων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΒΕΑ, Ελληνική Κυβέρνηση, Κωνσταντίνος Μίχαλος,

Πολιτική οξυδέρκεια και ρεαλισμό, ζητά από την νέα κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος ώστε να εξοβελιστούν οι αρνητικές συνέπειες των μέτρων του μνημονίου στην οικονομία και ταυτόχρονα να επιτευχθούν οι στόχοι της νέας συμφωνίας.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος,με τη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση και την ανάδειξη νέας κυβέρνησης, ο επιχειρηματικός κόσμος ελπίζει ότι μπήκε τέλος σε μια περίοδο πολιτικής αστάθειας και από αύριο αρχίζει ένας νέος κύκλος πολιτικής σταθερότητας που αποτελεί και τον βασικό παράγοντα για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Μίχαλος υπογράμμισε πως: «Η προσπάθεια τώρα για την εφαρμογή των δύσκολων μέτρων της νέας συμφωνίας θα είναι εξαιρετικά επίπονη και για να αποβεί επιτυχής απαιτείται πολιτική οξυδέρκεια και ρεαλισμός, προκειμένου να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί ένα ορθολογικό μείγμα μέτρων που θα διασφαλίζει τη δημοσιονομική εξυγίανση, τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος και την κοινωνική συνοχή.

Πρώτο μέλημα της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η αποκατάσταση της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος και η αύξηση της ρευστότητας στην αγορά, καθώς σήμερα στο σύνολό της η επιχειρηματική δραστηριότητα βρίσκεται στο ναδίρ προκαλώντας λουκέτα και απολύσεις.

Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας χρειάζεται καινούριες επενδύσεις και γι’ αυτές απαιτούνται ισχυρές τράπεζες και ιδιωτικά κεφάλαια.

Μία ακόμη αναγκαία προϋπόθεση για να πάρει μπρος η οικονομία είναι η αλλαγή πλεύσης της κυβέρνησης σε ότι έχει να κάνει με τη φορολογία. Η χώρα χρειάζεται εξορθολογισμό των φορολογικών συντελεστών που βαρύνουν τις επιχειρήσεις αλλά και τα φυσικά πρόσωπα και βέβαια ένα απλό, σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Ταυτόχρονα, βέβαια, θα πρέπει να υπάρξουν και δύσκολες μεταρρυθμίσεις, τόσο στο ασφαλιστικό όσο και στο εργασιακό, ενώ θα πρέπει να προχωρήσει τάχιστα η αναδιάρθρωση του πλαισίου λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η Επιμελητηριακή Κοινότητα σε αυτήν την προσπάθεια θα είναι παρούσα και θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις. Ήδη, κατά την προεκλογική περίοδο, έχουμε καταθέσει μία ολοκληρωμένη πρόταση με προτεινόμενα ισοδύναμα ύψους 4,6 δισ. ευρώ που μπορούν να υποκαταστήσουν αντιαναπτυξιακά μέτρα της νέας συμφωνίας. Θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σε αυτήν την προσπάθεια με νέες ρεαλιστικές και υπεύθυνες προτάσεις».

Σχετικά άρθρα